Verdanov » Specials » Beurs

Beleggen op de beurs: over beurzen, aandelen en beleggingen

Beleggen op de beurs: over beurzen, aandelen en beleggingen De beurs is een cruciale plaats in de financiële wereld. Het is de plaats waar aandelen van bedrijven gekocht en verkocht worden. Als ze het goed doen op de beurs, verwerven bedrijven naam en faam. Presteren ze slecht, dan vermindert hun prestige. Op die manier is de beurs een soort van barometer voor het financiële leven en de economie van een land. Op welke manieren kan je zoal beleggen op de beurs?

Beleggersprofiel

Voor je wilt gaan beleggen is het aangeraden om eerst een beleggersprofiel op te stellen om een zicht te krijgen op je mogelijke acties op de beurs. Het is belangrijk dat je weet wat voor een belegger jij bent, eerder conservatief of eerder offensief. Aan de hand daarvan kies je voor je beleggingen en stel je een beleggersportefeuille op. Eens het beleggersprofiel bepaald is het tijd om meer te weten te komen over de soorten beleggingen. We besteden bijzondere aandacht aan het verschil tussen een aandeel en een obligatie, wat trouwens een vaak voorkomende vraag is bij geïnteresseerde nieuwelingen in de beleggingswereld.

Beleggingsmogelijkheden

In deze beurs-special vind je informatie over hoe je aan beleggen begint en wat de mogelijkheden zijn om in aandelen te gaan. In de artikelen kan je ook meer uitleg vinden over specifieke termen die je tegenkomt op de beurs, zoals bijvoorbeeld trackers en indexfondsen. Zeker omwille van de stijgende populariteit van trackers sinds het begin van de eenentwintigste eeuw is het van pas komend om hier extra aandacht aan te besteden.

Specifieke beleggingen: voordelen en nadelen

Daarnaast vind je ook meer uitleg over het kopen van aandelen, wat met de ontwikkeling van het internet natuurlijk een stuk toegankelijker is geworden. Bovendien komen bepaalde specifieke beleggingen en aandelen aan bod en wordt er nagegaan wat hun troeven en hun minpunten zijn. Ook zal je uitgelegd worden wat je van sommige beleggingen kan verwachten en wat hun voor-en nadelen zijn. Deze uitleg wordt aangevuld met klassieke en moderne tips voor de beginnende belegger.
Beurs: wat is het verschil tussen aandelen en obligaties?

Beurs: wat is het verschil tussen aandelen en obligaties?

In de wereld van beleggingen zijn aandelen en obligaties vertrouwde begrippen. Maar sinds de beurscrisis van eind 2008 hebben deze twee begrippen ook meer en meer bekendheid gekregen bij niet-speciali…
Beurs: wat zijn een berenmarkt en een stierenmarkt?

Beurs: wat zijn een berenmarkt en een stierenmarkt?

Beleggen op de beurs kan een heel aantrekkelijke bezigheid zijn waarbij je een mooi potentieel rendement kan gehaald worden. Toch moet je altijd rekening houden met opwaartse en neerwaartse trends, en…
Gepubliceerd door Verdanov op 13-08-2009, laatst gewijzigd op 22-01-2019. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Belegging, bezocht op 18/06/2015.