Verdanov » Specials » Beleggen in vastgoed

Soorten vastgoedbeleggingen en hun potentieel rendement

Soorten vastgoedbeleggingen en hun potentieel rendement Beleggen in vastgoed is een optie die door meer en meer beleggers gekozen wordt. Vastgoed is een investering die je een pak meer zekerheid oplevert dan bijvoorbeeld beleggingen in aandelen. Met vastgoed heb je iets tastbaars in handen en beschik je over de "zekerheid van steen". Bovendien bieden vastgoedbeleggingen het voordeel dat je meerdere mogelijkheden hebt om er rendement uit te halen. Je kan het vastgoed verhuren, verkopen of er zelf in gaan wonen.

Waarop letten als je vastgoed koopt?

In deze Beleggen in vastgoed-Special wordt in de eerste plaats informatie gegeven over de dingen waar je op moet letten als je in vastgoed wilt gaan. Zo worden er tips gegeven voor het investeren in vastgoed, en dit met betrekking tot de verschillende soorten vastgoed. Ook vind je uitleg over het investeren in niet-materieel vastgoed, meer bepaald vastgoedfondsen.

Residentieel en commercieel vastgoed

De Beleggen in vastgoed-Special behandelt de mogelijke vastgoedbeleggingen, zoals appartementen, rijwoningen, studentenkamers en lofts. Ook beleggingen in commercieel vastgoed en in horecazaken komen uitgebreid aan bod. Per vastgoedbelegging vind je nuttig advies over de factoren om rekening mee te houden zoals de ligging van het vastgoed en het doelpubliek.

Rendement vastgoed

Ook de specifieke kenmerken van de aparte vastgoedbeleggingen worden onder de loep genomen. Hierbij worden de verschillende mogelijke investeringen bekeken, denk bijvoorbeeld aan vakantiewoningen aan zee of in het buitenland, of nog studentenwoningen, horeca en lofts. Tenslotte is het ook interessant om uit te zoeken wat het potentieel rendement van een bepaalde belegging in vastgoed is. Na het lezen van de volledige special zal je dus een goed beeld hebben van alle voordelen en nadelen van een belegging in vastgoed.
Garagebox kopen om te verhuren: voordelen & nadelen

Garagebox kopen om te verhuren: voordelen & nadelen

Als spaarrekeningen minder en minder spaarrente opbrengen gaan mensen uitkijken naar investeringen met een interessanter rendement. Een van de mogelijke beleggingen is de aankoop van een garagebox met…
Appartement kopen: voordelen & nadelen van een appartement

Appartement kopen: voordelen & nadelen van een appartement

Een appartement kopen heeft verschillende voordelen ten opzichte van het kopen van een huis. Het belangrijkste voordeel is dat appartementen over het algemeen goedkoper zijn dan huizen. Bovendien heb…
Bouwgrondlening: geld lenen om een stuk bouwgrond te kopen

Bouwgrondlening: geld lenen om een stuk bouwgrond te kopen

Stel je wilt een huis bouwen en je hebt je oog laten vallen op een mooi gelegen bouwgrond. Bouwgrond is tegenwoordig echter zo duur geworden dat je haast vanzelf een lening nodig hebt. Een lening aang…
Gepubliceerd door Verdanov op 03-05-2010, laatst gewijzigd op 02-01-2016. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.