Verdanov » Specials » Eeuwige liefde

Romantiek, huwelijk & relaties

Romantiek, huwelijk & relaties De eeuwige liefde vinden en met je partner een lang en gelukkig leven leiden: het is een droom waar zelfs de meest hardnekkige cynicus nog in durft geloven. Niet voor niets zijn er in de loop van de geschiedenis onnoemelijk veel romantische boeken en films verschenen waarin de ultieme liefde van twee partners werd beschreven en uitgebeeld. Een van de handelingen die uiting geven aan de eeuwige liefde van twee geliefden is het aangaan van een huwelijk. En hét symbool van de verbondenheid van twee mensen is het dragen van een trouwring, die bovendien een teken is van oneindigheid. Toch kunnen er ondanks de romantiek en de magie van een huwelijk ook relatieproblemen ontstaan, hoe mooi en veelbelovend alles in het begin ook leek.

De partner van je dromen

Sinds mensenheugenis dromen mensen van het vinden van de eeuwige liefde, en bij uitbreiding, het ultieme geluk. Samenzijn met de liefdespartner waar je van droomt, en voor altijd samenblijven, is voor de meesten van ons een van de hoogste dingen die we op persoonlijk vlak kunnen bereiken. Als je denkt je droompartner gevonden te hebben krijg je het gevoel dat je de hele wereld aan kan, en dat er niets is dat jullie kan stoppen. Alles in jullie relatie lijkt vanzelf te gaan, zonder dat jullie er vragen bij stellen, en zonder dat jullie achterdochtig of wantrouwig worden. Met andere woorden: jullie liefde is een romantisch sprookje dat werkelijkheid is geworden en dat jullie leven definitief ten goede heeft veranderd.

Liefde vereeuwigen in een huwelijk

De volgende stap die twee tortelduifjes dan kunnen zetten is het bezegelen van hun liefde in een huwelijk. Trouwen met je geliefde betekent dat je er helemaal voor wilt gaan en dat je een nieuw hoofdstuk in je leven begint. Een van de mooiste en meest romantische momenten van een huwelijk is het overhandigen van de trouwringen. Een trouwring is een symbool van een doorlopende cyclus, van oneindigheid, of samengevat: eeuwige liefde. Het kiezen van een geschikte trouwring is dan ook erg belangrijk; een trouwring moet immers heel je leven meegaan. Bij de keuze van een trouwring is het nuttig om rekening te houden met de kwaliteit van de ring, de stijl, het materiaal (goud, zilver, diamant, enz...?) en het draagcomfort.

Onverwachte relatieproblemen

Eens jullie verbondenheid en eeuwige liefde is bezegeld in een huwelijk, kan het oorspronkelijke enthousiasme geleidelijk aan ombuigen in een gevoel van routine. De dagelijkse sleur, de eentonigheid of het gebrek aan romantiek kunnen ertoe leiden dat er irritaties of zelfs ruzies ontstaan. Zelfs in de op het eerste zicht perfecte liefdesrelatie kunnen er problemen optreden en kunnen partners mekaars liefde in vraag gaan stellen. Zeker in de moderne technologische tijd, waarin er voortdurend uitdagingen op je afkomen en waarin sociale contacten online vlot kunnen ontstaan, worden relaties op de proef gesteld. Het zijn vaak die prikkelingen van buitenaf (“zou een andere partner misschien beter zijn voor mij?”) en de sociale druk om altijd beschikbaar te zijn (sociale netwerken), die maken dat een zogenaamd eeuwige liefde niet altijd stand kan houden. Een relatie stopzetten en weer opnieuw beginnen, en hetzelfde proces zich laten herhalen, kan uiteindelijk leiden tot een zogenaamde knipperlichtrelatie.
Liefde: voor- en nadelen van een buitenlandse liefdespartner

Liefde: voor- en nadelen van een buitenlandse liefdespartner

In de huidige technologische maatschappij is het makkelijker geworden om contacten te leggen over de landsgrenzen heen, denk maar aan Skype of Facebook. Er ontstaan dan ook meer en meer liefdesrelatie…
Liefde: waarom maakt een knipperlichtrelatie weinig kans?

Liefde: waarom maakt een knipperlichtrelatie weinig kans?

Je houdt zielsveel van je partner, je kan er niet zonder, maar je kan er ook niet mee samenleven: het is de ideale voedingsbodem voor een knipperlichtrelatie. Net als bij een knipperlicht gaat ook dit…
Hoe je relatie weer goedmaken? Tips om je ex terug te winnen

Hoe je relatie weer goedmaken? Tips om je ex terug te winnen

Een relatie weer goedmaken is zelden een makkelijke opdracht. Als gevoelens gekwetst zijn en harten gebroken, dan is het niet vanzelfsprekend om de brokken van de relatie te lijmen. Maar liefde is vaa…
Gepubliceerd door Verdanov op 10-09-2018, laatst gewijzigd op 14-09-2018. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.