Verdanov » Specials » Exotische bestemmingen

Adembenemende en fascinerende vakantieoorden

Adembenemende en fascinerende vakantieoorden Wie exotisch zegt, zegt zonnig, warm, en vooral: tot de verbeelding sprekend. Vreemde, verre oorden en vakantiebestemmingen hebben altijd al vakantiegangers aangesproken, en dit om meerdere redenen. De garantie op aangename temperaturen, een interessante cultuur, en de unieke kenmerken van exotische plekken oefenen een bijzondere aantrekkingskracht uit op toeristen. Welke exotische bestemmingen beschikken over die eigenschappen en wat maakt ze zo fascinerend?

Verre vakantieoorden

De plaatsen en de omgeving waarmee we in het dagelijks leven te maken hebben kennen voor de meesten onder ons geen geheimen meer. Wanneer we een vakantie plannen zullen we dan ook vaak denken aan vakantiebestemmingen die staan voor verrassing en mysterie. Hoe verder, hoe liever is een uitdrukking die aangeeft dat men de dagelijkse sleur zoveel mogelijk achter zich wil laten. Veel mensen kiezen voor een vakantiebestemming waar ze een totaal andere cultuur kunnen opsnuiven, of waar ze de overblijfselen van een rijke geschiedenis kunnen ontdekken. Verre, vreemde oorden zijn dan ook erg in trek bij vakantiegangers die een fascinerende vakantie willen beleven.

Exotische bestemmingen

Bovendien is het klimaat in de lage landen vaak grijs, vochtig en koud. Om die reden willen sommige mensen op vakantie gaan naar plekken waar het zonnetje van de partij is. Aangename lucht, veel zonlicht en warme temperaturen zijn voorwaarden voor een onbezorgd vakantiegevoel. Deze kenmerken zijn zo goed als gewaarborgd wanneer je kiest voor bepaalde warme gebieden zoals Latijns-Amerika, Zuidoost-Azië of Afrika. Bovendien worden al te warme temperaturen in dergelijke gebieden vaak gecompenseerd door een frisse, verkoelende regenbui. Zon, zee en strand, maar ook cultuur en schoonheid kunnen op die manier mooi in evenwicht zijn op een exotische bestemming.

Unieke kenmerken

Sommige exotische bestemmingen beschikken bovendien over unieke eigenschappen die je in geen enkele andere vakantiebestemming ter wereld vindt. Er is bijvoorbeeld geen carnaval ter wereld vergelijkbaar met dat van Rio, of er is geen enkele cruise ter wereld die zo fascinerend natuur en cultuur verbindt als de adembenemende Nijlcruise in Egypte. Of wat gedacht van de unieke omgeving van Havana in Cuba, met oldtimers uit een verloren tijdperk, en een nostalgisch sfeertje dat zowel Fidel Castro, Che Guevara als Ernest Hemingway uitademt? Het zijn maar enkele voorbeelden van unieke, tot de verbeelding sprekende kenmerken van exotische plekken wereldwijd.