Verdanov » Specials » Rabobank

Tips om te bankieren en te beleggen bij Rabo

Tips om te bankieren en te beleggen bij Rabo Rabobank is in de eenentwintigste eeuw uitgegroeid tot een van de grootste banken van Nederland. Mede dankzij de internetrevolutie en het praktisch gemak van online bankieren kon de bank meer en meer klanten aantrekken. Bovendien kan Rabobank bogen op een uitstekende kredietrating en wordt ze beschouwd als een van de veiligste banken van Europa. Welke tips kunnen van pas komen als je wilt bankieren en beleggen bij Rabobank?

Is Rabobank veilig?

Rabobank staat bij de meeste mensen bekend als de betrouwbare, klassieke retailbank bij uitstek. In kredietratings van gezaghebbende ratingbureau's komt Rabobank steevast uit de bus als een van de beste leerlingen van de klas. Rabobank wordt al jaren beschouwd als een van de meest veilige en gezonde banken van Nederland én van de wereld. Anno 2019 heeft de bank een kredietrating van A+ bij Standard and Poor's, Aa2 bij Moody's en AA- bij Fitch. Het Rabobank Bestuurscentrum bevindt zich in de Rabotoren in Utrecht, een indrukwekkend torengebouw dat de bijnaam "de Verrekijker" kreeg.

Dagelijks bankieren

Als de traditionele Nederlandse bank voor de landbouwers groeide Rabobank uit tot een bank die zich stilaan richtte op alle Nederlanders. Mede dankzij de internetrevolutie vergrootte haar klantenbestand in Nederland en in België groeide Rabobank.be zelfs uit tot een van de meest geliefde internetbanken. Wat zijn de rentepercentages op de spaarrekeningen van de bank? Wat zijn de interestvoeten van leningen en hypotheken? Wat moet je doen als je wat meer financiële ruimte nodig hebt en in het rood wilt gaan?

Beleggen bij Rabo

Maar bij Rabo kan je ook een stapje wagen in de beleggingswereld. Bij Rabobank kan je op professionele manier gaan beleggen met relatief hoge bedragen en daarbij een beroep doen op de specialisten en beleggingsadviseurs van de bank. Maar ook de man in de straat die wat meer rendement wil op zijn kapitaal kan terecht bij de bank voor een bescheiden beleggingsplan. Want bij de Rabobank kan je al met een relatief laag bedrag geld investeren in een beleggingsfonds zodat je risico vrij laag blijft en toch een hoog potentieel rendement kan hebben. Deze vorm wordt ook wel periodiek beleggen genoemd en is interessant voor wie met een bescheiden bedrag wil beginnen met beleggen.
Rood staan Rabobank: mogelijkheden, kenmerken & voorwaarden

Rood staan Rabobank: mogelijkheden, kenmerken & voorwaarden

Stel je wilt betalen aan de kassa van de supermarkt en je bankkaart geeft aan dat je saldo te laag is. Om vervelende situaties als deze te vermijden, is het erg handig als je in het rood kan gaan met…
Gepubliceerd door Verdanov op 18-02-2019. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Lofor, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)
  • www.rabobank.nl
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Rabobank (bronnen geraadpleegd op 13/02/2019).