Verdanov » Specials » Fit blijven

Tips om je conditie te verbeteren en gezond te blijven

Tips om je conditie te verbeteren en gezond te blijven Een goede gezondheid hebben is vaak een kwestie van geluk, maar hangt evenzeer af van de manier waarop je met je lichaam om gaat. Een gezonde, actieve levensstijl kan je beter behoeden voor gezondheidsproblemen dan een zittende, passieve levensstijl. Je conditie verbeteren met fitnessoefeningen kan zeker nuttig zijn om je lichamelijk en geestelijk beter in je vel te voelen. In deze Fit Blijven-Special vind je enkele nuttige tips om fit en gezond te worden én dat ook te blijven.

Fit worden en dat ook blijven

Fit worden is makkelijk, maar fit blijven is een stuk moeilijker: dat is een boutade die soms wordt gebruikt door therapeuten en gezondheidsadviseurs. En deze uitspraak kan in sommige gevallen ook waar zijn, vooral dan om het belang van discipline en doorzettingsvermogen op de lange termijn te benadrukken. Dit geldt des te meer omdat met het vorderen van de leeftijd minder en minder tijd en zin overblijft om nog met iets nieuws te beginnen. Als argument om geen inspanningen meer te doen zou je kunnen aanvoeren dat je lichaam nu eenmaal toch zal aftakelen en dat het nutteloos is die evolutie tegen te werken.

Gezonder leven

Maar aan de andere kant kan de juistheid van die vermelde boutade ontkracht worden door tegengestelde voorbeelden. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die plots het licht zien bij een gezondheidsprobleem en zich daarna volledig wijden aan een fit en gezond lichaam. Stel je krijgt van je dokter te horen dat je slechte levensstijl de oorzaak is van een gezondheidsprobleem en dat je dit in de toekomst alleen nog maar kan vermijden door een radicale omslag. Je conditie verbeteren en gezonder gaan leven is dan de enige oplossing.

Fitnessoefeningen

Gezonder eten, op je voeding letten en een fitnessabonnement nemen bij de fitnessclub kunnen je op weg zetten naar een gezondere levensstijl op langere termijn. Cruciaal hierbij is de overtuiging en het geloof dat een fit lichaam goed voor je is. En als je beseft dat een gezond lichaam ook makkelijker leidt tot een gezonde geest dan kan je jezelf makkelijker de noodzakelijke discipline opleggen. Maar om je fysieke conditie te verbeteren en minder kans te maken op aandoeningen hoef je je niet elke dag te gaan dubbelplooien in de gym. Dagelijks een stukje wandelen kan ook al een heel verschil maken tegenover stilzitten in de sofa of aan de computer. En ook fitnessoefeningen zoals push-ups kunnen snel effectief zijn als je sterker en gezonder wilt worden.
Fitness: voordelen van opdrukken of push-ups

Fitness: voordelen van opdrukken of push-ups

Pompen of opdrukken zijn twee benamingen voor het uitvoeren van de fitnessoefening die push-up wordt genoemd. De push-up is een erg veelzijdige oefening die niet alleen de armspieren maar ook de buiks…
Gepubliceerd door Verdanov op 26-06-2014, laatst gewijzigd op 04-10-2015. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.