Verdanov » Specials » Gelukkig worden

Tips om niet meer ongelukkig te zijn en gelukkig te worden

Tips om niet meer ongelukkig te zijn en gelukkig te worden Het geluk bereiken is iets waar ieder mens naar streeft. Alleen weten weinige mensen hoe ze echt gelukkig kunnen worden. Aan de andere kant is ongelukkig zijn een toestand die op de lange termijn nefast kan zijn voor je zelfbeeld en voor je geestelijke gezondheid. Depressie is niet voor niets een van de meest voorkomende en gevreesde aandoeningen van de moderne tijd. Om dit te vermijden is het cruciaal om aan je geluk te "werken" en positief te blijven denken. Hier volgen enkele handige tips om gelukkig te worden.

Ben je ongelukkig met jezelf en met je leven?

Wanneer we in het leven "geworpen" worden, krijgen we vanaf het begin te maken met ontgoochelingen en teleurstellingen enerzijds en vreugde en genot anderzijds. Voor ieder van ons zal onze omgeving een belangrijke invloed uitoefenen op het persoonlijk ervaren van geluk of ongeluk. Die omgeving, samen met de samenleving waar we deel van uit maken, kan op een zodanig sterke manier je geest onder druk zetten, dat je je niet meer gelukkig voelt.

Meer depressie in de moderne tijd

In een maatschappij gaat iedereen op zoek naar zijn plaats, een plaats die een voldoende mate van bevrediging geeft en die zorgt voor een relatief goed gevoel. Als we voelen dat we die plek niet kunnen bereiken of dat die plek uiteindelijk niet zo leuk is als we gedacht hadden, kan er een langdurig gevoel van ontevredenheid bestaan. De moderne tijd biedt tegelijk zoveel mogelijkheden maar ook zoveel verantwoordelijkheden dat je er depressief van kan worden.

Gelukkig worden begint met jezelf

Wat vaak vergeten wordt is dat het geluk niet moet gezocht worden in het beantwoorden aan het verwachtingspatroon van de buitenwereld. Het lijkt vaak alsof je gedoemd bent om te strijden voor het beeld dat anderen van je hebben, en om dat beeld overeind te houden. Maar deze inspanning vergt enorm veel energie en is op de lange duur vaak contraproductief. Als je gaat vechten voor een imago of een positie dan kan je eigen welzijn erbij inschieten. Gelukkig zijn begint bij het vinden van vrede diep vanbinnen in je geest, waarna je die mindset ook kan gaan uitstralen naar de uitwendige wereld om je heen.

Positief in het leven staan: tips

Om die mindset van rust te vinden is het van belang om uit te gaan van een sterke uitgangspositie. Een basis van waaruit je aan je geluk kan "werken". Want geluk is niet iets dat je op een dag voorgoed bereikt; het is een voortdurende oefening om geestelijk sterk te staan en afstand te nemen van negatieve gedachten en kwellingen. Positief in het leven staan zal dan ook cruciaal zijn als je zowel in je eigen leven als in de liefde en in de samenleving het geluk wilt vinden. In deze Gelukkig Worden-Special vind je alvast de nodige tips op je zoektocht naar het geluk.