Verdanov » Specials » Goud en zilver

Investeren in de interessante edelmetalen goud en zilver

Investeren in de interessante edelmetalen goud en zilver Goud en zilver zijn naar schatting al zesduizend jaar wereldwijd aanvaarde betaalmiddelen. Deze edele metalen zijn tastbare grondstoffen die een echte intrinsieke waarde hebben. Dit in tegenstelling tot papieren geld, dat door centrale banken naar hartelust kan bijgeprint worden in geval van een financiële crisis. Om die reden zijn goud en zilver de klassieke vluchthavens voor beleggers in tijden van crisis.

Goud en zilver historisch bekeken

In deze Goud en zilver-special wordt uitgebreid ingegaan op de typische kwaliteiten van deze edelmetalen. Er wordt een historisch kader geschetst van de tijdloosheid van goud en zilver, gaande van betaalmiddel tot product van prestige en luxe. Bovendien wordt uitgelegd wat de goudstandaard is en of er een kans bestaat dat deze opnieuw ingevoerd zal worden.

Goud als vluchthaven voor beleggers

Verder is het vooral de eigenschap van vluchthaven voor beleggers die van goud immer een aantrekkelijke belegging maakt. In perioden van crisis trekt een stijgende goudprijs steeds een nieuwe schare beleggers aan, terwijl een dalende prijs in tijden van economische groei interessant is voor de langetermijnbelegger die aan een lage prijs wil inkopen.

Fysiek goud en zilver kopen

Goud kopen is niet iets dat je als panikerende belegger zomaar eens eventjes beslist. Neen, er gaat een tijd van prospectie en reflectie aan vooraf. Waar kan je goud kopen, hoe ga je de betrouwbaarheid van de verkoper na, en waar ga je je goud veilig bewaren? Dit wordt uitgelegd in deze special en bovendien krijg je er interessante tips op de koop toe.

Een kritische noot in verband met goud

Goud lijkt bij een prijsstijging wel op een op hol geslagen trein waar iedereen nog net wil op springen. Als de prijsstijging stilvalt en de goudprijs ineenzakt zijn er dan ook veel ontgoochelde stemmen te horen. Plots ontdekken beleggers dan weer de nadelen. Goud is bijzonder doordat het hevige voor- en tegenstanders heeft. In deze special komen dan ook kritische stemmen aan bod.