Verdanov » Specials » Haaruitval tips

Tips & mogelijke behandelingen bij kaalheid

Tips & mogelijke behandelingen bij kaalheid Ben jij ook zo ongerust dat je stilaan meer haar verliest? Dat je uiteindelijk helemaal kaal zal worden? Dan ben je allicht druk in de weer met allerlei haarproducten, lotions en shampoos tegen haaruitval. Haaruitval is niet leuk en kan je zelfbeeld en je zelfvertrouwen aantasten en eventueel zelfs het beeld dat anderen van je hebben veranderen. En wat ook de oorzaak van haaruitval is, of het nu gaat om stress, ziekte of het vorderen van de leeftijd, het is iets dat je liefst zo snel mogelijk behandelt zodat verdere schade kan voorkomen worden. Naast de haarproducten en shampoos is er ook de erg effectieve oplossing van de haartransplantatie, die het probleem van kaalheid in een klap oplost. Maar er zijn ook verrassende voedingstips die zorgen voor een gezondere haardos waardoor haaruitval voorkomen of toch op zijn minst tegengegaan kan worden. Welke tips kunnen nuttig zijn bij de behandeling van kaalheid?

Kaal worden

Voor zowel mannen als vrouwen is de haardos iets dat erg belangrijk is voor een goed gevoel, een sterk zelfbeeld en een zelfzekere persoonlijkheid. Je draagt je haar kort of lang, je kamt het ordelijk of je laat het lekker nonchalant loshangen. Samen met je gezicht maakt je haardos deel uit van de eerste indruk die je nalaat in sociale contacten. Je haar staat voor een bepaald imago, voor een manier van voorkomen die je wilt overbrengen op mensen. Als er dan een probleem ontstaat bij je haar, zoals haaruitval en zelfs dreigende volledige kaalheid, dan kan dat hele imago samen met je zelfbeeld en je zelfvertrouwen afbrokkelen of helemaal in duigen vallen.

Oorzaken haaruitval

Het is dus niet toevallig dat wie kaler wordt daar niet zo makkelijk mee overweg kan. Kaal worden is een confrontatie met een ziekte, of een signaal van het vorderen van de leeftijd. Mensen die een ingrijpende kankerbehandeling moeten ondergaan kunnen plots geconfronteerd worden met haaruitval, nog bovenop de pijn en de ellende van de ziekte zelf. Andere, zeldzame gevallen, maken dan weer duidelijk dat chronische stress kan leiden tot acute haaruitval. Bij mensen die hun haar geleidelijk aan zien uitvallen is het vooral de tand des tijds die het lichaam begint aan te tasten. Dit laatste geval brengt mensen tot het besef dat ze er niet jonger op worden en dat botst met gevoelens van ijdelheid en zelfvertrouwen.

Haaruitval behandelen

De vraag is nu: hoe kan je die vervelende haaruitval, die je ijdelheid aantast en je imago verandert, op een efficiënte manier behandelen? Het antwoord op die vraag hangt af van de persoonlijke situatie van de persoon die kaal wordt of kaal is geworden. Het probleem is dat kaalheid wel af te remmen is met allerlei producten, lotions en shampoos, maar moeilijk kan worden opgelost op een vergelijkbare manier. Wel is er de vrij drastische maar efficiënte oplossing van de haartransplantatie, waarbij nieuwe haarwortels worden ingeplant. In deze Haartuitval-Special vind je de nodige info over het ontstaan van haaruitval en tips om kaalheid te behandelen, gaande van minoxidil tot cortisone. Verrassend hierbij is dat er wel degelijk mogelijkheden zijn om via voeding de kans op haaruitval te verkleinen.
Wat te doen tegen haaruitval? Van minoxidil tot cortisone

Wat te doen tegen haaruitval? Van minoxidil tot cortisone

Ieder mens verliest elke dag wel wat haar, maar bij de meesten groeit dit ook weer meteen aan. Haarverlies wordt pas abnormaal wanneer er minder haren aangroeien dan dat er uitvallen. De belangrijkste…
Wat eten tegen kaalheid en haaruitval? Voeding & andere tips

Wat eten tegen kaalheid en haaruitval? Voeding & andere tips

Tegen haaruitval zijn sinds mensenheugenis tal van zogenaamde wondermiddeltjes op de markt gebracht. Speciale shampoo's, veelbelovende lotions en natuurlijke haarverzorgingsproducten zijn al uitgeprob…
Alpecin Cafeïne-Shampoo: middel tegen haaruitval & kaalheid

Alpecin Cafeïne-Shampoo: middel tegen haaruitval & kaalheid

Met het ouder worden meer en meer haar verliezen en stilletjes aan kaal worden? Voor sommige mannen is het een ware nachtmerrie, onder meer omdat het zo een beetje het einde van je jeugd inluidt, ook…
Gepubliceerd door Verdanov op 06-04-2015, laatst gewijzigd op 09-05-2018. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.