Verdanov » Specials » Hypotheektips

Nuttige tips en advies bij het afsluiten van een hypotheek

Nuttige tips en advies bij het afsluiten van een hypotheek Bij het afsluiten van een hypotheek komen heelwat dingen kijken, zoals het bepalen van de rente en het maandelijks aflossingsbedrag. Het is belangrijk om goede voorwaarden van je hypotheek overeen te komen met je bankier, want een hypotheek loopt doorgaans over twintig of dertig jaar en betekent een last voor je maandelijks budget. Daarom is het goed om eerst grondig met je bankier over de hypotheek te onderhandelen en eventueel advies te vragen aan een hypotheekadviseur. In deze Special vind je handige tips en advies bij het aangaan van een hypotheek voor je woning.

Hypotheek aangaan

In deze Hypotheektips-Special vind je in de eerste plaats info over de dingen waarop je moet letten vóórdat je een hypotheek wilt afsluiten. Deze dingen zijn van groot belang om goede voorwaarden te bekomen en een realistische aflossing te kunnen bedingen. Als je voor het eerst een huis koopt is het niet zo makkelijk om vertrouwd te geraken met alle begrippen en details die gepaard gaan met een hypotheekafsluiting. Daarom in deze special enkele tips om rekening mee te houden.

Hypotheek: onderhandelen met je bankier

Bovendien komt uitgebreid aan bod hoe je het best met je bankier kan onderhandelen over de rente. Al te vaak gaan mensen er nog van uit dat een hypotheek een vaststaande overeenkomst is waar niet kan van afgeweken worden. Niets is minder waar: met je bankier kan je uitgebreid discussiëren over de toegepaste rente en het maandelijks aflossingsbedrag. Aanvullend is het aangeraden om het objectief advies te vragen van een hypotheekadviseur, die jouw financiële en familiale situatie op een persoonlijke manier zal benaderen.

Je hypotheek laten verzekeren

Een hypotheek aangaan is één zaak, maar deze aflossen is nog wat anders. De financiële last van de maandelijkse aflossing mag niet onderschat worden. De plicht om elke maand een aflossingsbedrag op te hoesten brengt een aanzienlijke psychologische druk met zich mee. Daarom is het belangrijk om een heleboel dingen in overweging te nemen voordat je een hypotheek afsluit. Voorts vind je in de Hypotheektips-Special artikelen over het berekenen van je maximale hypotheek en het kiezen van de ideale rentevoet. Ook wordt ingegaan op verschillende hypotheekvormen in detail, zoals de accordeonhypotheek en de hypotheek voor singles. Tenslotte wordt uitgelegd hoe je je hypotheek kan beschermen tegen pech en hoe je je hypotheek kan laten verzekeren.