Verdanov » Specials » Makelaarsadvies

Tips bij het inhuren van een makelaar in vastgoed

Tips bij het inhuren van een makelaar in vastgoed Wil je je huis verkopen en weet je niet goed waar te beginnen? Of heb je vooral geen zin in de kopzorgen die dit met zich meebrengt? Dan kan je het advies inwinnen van een makelaar in vastgoed. Een vastgoedmakelaar is een expert die dagelijks bezig is met het te koop zetten van woningen en bovendien alle kneepjes van het vak kent. Als je beroep doet op een makelaar dan kan je huis sneller verkocht geraken dankzij het uitgebreid netwerk aan connecties in de sector waarover deze beschikt. Maar ook als je een woning wilt kopen kan professioneel makelaarsadvies geschikt zijn. Je kan een makelaar bijvoorbeeld de opdracht geven om voorbereidend werk te leveren en interessante woningen te vinden die jullie samen kunnen gaan bezichtigen. Met de hulp van iemand die professioneel met kopen en verkopen bezig is, is de kans kleiner dat je bepaalde details over het hoofd ziet. Zowel bij het kopen als verkopen van een huis kan een vastgoedmakelaar dus nuttig zijn.

Makelaar vastgoed

Vastgoed is geen eenvoudige investering; in tegenstelling tot bijvoorbeeld beleggen in aandelen komen er heelwat praktische zaken bij kijken. Een huis kopen of verkopen brengt tal van bijzonderheden met zich mee waar je als particulier niet altijd een goed zicht op hebt. Sterker nog, soms heb je er een heel verkeerd beeld van. Waarom staat een huis bijvoorbeeld lang te koop? En waarom wacht je best eerst een tijdje voordat je een bordje met “Huis Te Koop” aan je woning plaatst? Dit zijn allemaal vragen die een groot verschil kunnen maken bij een al dan niet succesvolle verkoop van een woning en waar de makelaar in vastgoed het juiste antwoord op weet. Een makelaar kan je wat extra geld kosten in het begin maar heeft ook het voordeel dat je woning sneller verkocht kan zijn.

Aankoopmakelaar

Het is dus niet overbodig om het advies van een makelaar in vastgoed in te winnen. Of je een woning nu koopt als investering of om er zelf in te gaan wonen, of beiden: het advies van een makelaar kan altijd van pas komen. Denk bijvoorbeeld eens aan de uitgebreide waaier aan dingen waarop je moet letten bij de bezichtiging van een woning: de constructie van het gebouw, de afwerking, het sanitair, de omgeving, enz... Al deze dingen kunnen je wat overrompelen bij de keuze van een koopwoning zodat je door de bomen het bos niet meer ziet. Een makelaar die je bijstaat bij de aankoop van een woning kan in dat geval erg nuttig zijn.

Verkoopmakelaar

Een makelaar is gewoon om regelmatig huizen te bezichtigen met het oog op de aankoop ervan en kan bovendien bepaalde details van een woning correct inschatten. Bovendien beschikt een makelaar in vastgoed op een uitgebreid netwerk aan connecties in de vastgoedsector en dit verspreid over verschillende regio’s van het land. Als je je woning wilt verkopen dan kan makelaarsadvies bijzonder voordelig zijn om je huis sneller te verkopen. Want hoe meer bekendheid er aan de te verkopen woning gegeven wordt hoe meer kans je maakt dat je huis sneller verkocht is. In deze Makelaarsadvies-Special vind je alvast enkele tips die je van nut kunnen zijn wanneer je het advies van een makelaar wilt inwinnen.
Huis kopen: hoe een optie nemen op de aankoop van 'n woning?

Huis kopen: hoe een optie nemen op de aankoop van 'n woning?

Stel je hebt een mooi huis of appartement gezien dat je wilt kopen, maar je wilt er toch nog even over nadenken. Je wilt er eens over praten met je partner en je wilt alles eens laten bezinken. Dan ka…
Gepubliceerd door Verdanov op 14-06-2015, laatst gewijzigd op 24-01-2016. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
  • http://www.uwmakelaarsadvies.nl/, bezocht op 13/06/2015.
  • https://www.makelaarsland.nl/, bezocht op 13/06/2015.