Verdanov » Specials » Private banking

Je kapitaal laten beheren door een vermogensbeheerder

Je kapitaal laten beheren door een vermogensbeheerder Rijk worden lijkt op het eerste zicht alleen maar zorgeloosheid en plezier te veroorzaken. Maar rijkdom brengt ook een zware verantwoordelijkheid met zich mee, namelijk het op efficiënte wijze beheren van je kapitaal. Want je wil een groot vermogen zoveel mogelijk rendement laten opbrengen en tegelijk veilig stellen voor je familie. Daarom kunnen de diensten van een "private banker" of vermogensbeheerder je helpen om een mooie rente te bekomen en tegelijk in orde te zijn met fiscale regels. En uiteraard maakt ook een succesvolle erfopvolging deel uit van een degelijke Financial Planning. In deze Private Banking-Special info en tips om je vermogen te laten beheren via "private banking".

Groot kapitaal

Rijk worden is voor velen een droom en voor weinigen een realiteit. Vaak blijft het bij een droom die we hoe langer hoe meer naar een verborgen hoekje van onze verbeelding hebben geduwd. Maar voor sommige mensen is rijkdom werkelijkheid geworden. Zij zoeken naar een manier om zo effectief mogelijk met die rijkdom om te gaan. Want het is niet vanzelfsprekend om je kapitaal veilig te stellen en tegelijk een aantrekkelijke rente te bekomen. Een degelijke Financial Planning is onontbeerlijk om je vermogen zo rendabel mogelijk te houden, zeker in onzekere financieel-economische tijden.

Rijkdom en familie

Je kan je rijkdom bijvoorbeeld verworven hebben door een succesvolle carrière in de zakenwereld, een resem rendabele beleggingen of door erfenis. Wanneer je een groot kapitaal hebt verzameld dan komt het erop aan om dat vermogen op passende wijze te beheren. Tegelijkertijd krijg je te maken met een zware verantwoordelijkheid, want het is niet iedereen gegeven om met een groot vermogen om te gaan zonder er nerveus bij te worden. Want je hebt niet alleen je eigen kapitaal in handen maar ook dat van je familie. Ook na je dood wil je immers dat je kinderen zo goed mogelijk kunnen genieten van je vermogen.

Private banking

Om die zware verantwoordelijkheid op te vangen, doen veel welgestelde mensen een beroep op de "private banking"-diensten van hun bank. Tal van banken bieden de mogelijkheid om je vermogen te laten beheren door een financieel specialist. Deze vermogensbeheerder zal erop toezien dat je vermogen zoveel mogelijk rendement opbrengt en tegelijk alle fiscale regeltjes zo efficiënt mogelijk toepast. Deze vorm van "Wealth management" is er ook op gericht om op grondige wijze voorbereidingen te treffen voor een zo vlot mogelijk verlopende erfenis. In deze Private Banking-Special vind je info en tips om je vermogen te laten beheren door een professioneel vermogensbeheerder.
Rijk door erfenis: wat doen als je veel geld geërfd hebt?

Rijk door erfenis: wat doen als je veel geld geërfd hebt?

Rijk worden door erfenis is voor velen een droom die uitkomt. Maar veel geld erven kan je leven danig overhoop halen doordat het je verrast. Je bent gewoon om te gaan werken om de maand rond te komen…
Gepubliceerd door Verdanov op 19-10-2014, laatst gewijzigd op 23-05-2015. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
  • https://privatebanking.kbc.be/nl
  • http://newsroom.bnpparibasfortis.com/nl/multimedia/document/vermogensbeheer-een-expertisegebied-van-bnp-paribas-fortis