Verdanov » Specials » Reizen zuid frankrijk
Nuttige info en tips over geld, economie en gezondheid

Tips voor vakanties naar het zuiden van Frankrijk

Tips voor vakanties naar het zuiden van Frankrijk Een heerlijk wijntje van Bordeaux, een lekker Provençaals gerecht en het zonnetje dat schijnt: dat zijn zowat de perfecte ingrediënten voor een vakantie in het zuiden van Frankrijk. Zuid-Frankrijk is de plaats bij uitstek waar levensgenieters zich kunnen uitleven op het vlak van gastronomie, cultuur en een zacht klimaat. Bovendien zijn steden als Marseille en Nice makkelijk bereikbaar vanuit de lage landen wat maakt je snel en makkelijk aan je vakantie kan beginnen. In deze Special vind je tips voor reizen naar het zuiden van Frankrijk, aangevuld met info over hotelvakanties en mondaine badplaatsen.

Reizen naar Zuid-Frankrijk

In de harten van veel vakantiegangers heeft het zuiden van Frankrijk de ultieme bijklank van een plaats waar alles voorhanden is om op een heerlijke manier van het leven te genieten. Levensgenieters, avonturiers en liefhebbers van lekker eten gaan dan ook erg graag op vakantie in het zuiden van Frankrijk. De culturele en gastronomische troeven van de streek staan buiten kijf, terwijl het zogenaamde savoir-vivre, oftewel het weten hoe je van het leven kan genieten, wereldbekend is. Tegelijkertijd staat het zuiden van Frankrijk voor een zonnig en zacht klimaat, uitgestrekte zandstranden en eindeloze wijngaarden.

Als God in Frankrijk?

De uitdrukking "Leven als God in Frankrijk" klinkt ons allen welbekend in de oren en staat voor een heerlijk stukje kaas, een lekker glaasje wijn, en een zorgeloos leven. Deze uitdrukking heeft bij de meesten vooral betrekking op het zuiden van Frankrijk, waar ook het zonnetje regelmatig schijnt. De regio die daar het meest op van toepassing is, is de Provence. Van Monaco en Nice aan de ene kant, tot Marseille en Montpellier aan de andere kant, biedt de Provence tal van mogelijkheden voor wie houdt van lekker eten en drinken, en genieten van het leven. Maar ook de vermaarde wijnregio van Bordeaux wordt door velen gezien als een ideale regio voor het goede leven.

Hotelvakantie Provence

La douce France heeft niet alleen een fantastische zuiderse regio met tal van voordelen op het vlak van levenskwaliteit te bieden. De zuiderse regio van de Provence beschikt ook over een uitstekende beschikbaarheid vanuit de lage landen. Zowel via een uitgebreid TGV-netwerk (hogesnelheidstrein) als via internationale luchthavens kan je de steden Bordeaux, Marseille en Nice bereiken. Binnen anderhalf uurtje vliegen sta je al in het zuiden van Frankrijk en kan je al genieten van een uitstekende hotelvakantie. In deze Special vind je nuttige tips om goedkoop naar de Provence te reizen, alsmede een overzicht van de mogelijkheden op het vlak van hotelvakanties.
Monaco: de mondaine stadstaat aan de Azurenkust

Monaco: de mondaine stadstaat aan de Azurenkust

Monaco staat bij de meeste mensen bekend als het mondaine prinsdom aan de Franse Azurenkust, dat kan genieten van een mild mediterraan zeeklimaat. Deze stadstaat geniet van een unieke ligging aan de M…
Goedkoop vliegen naar de Provence vanuit Nederland en België

Goedkoop vliegen naar de Provence vanuit Nederland en België

De Provence is een regio in het zuiden van Frankrijk die staat voor zon, zee, wijn en lekker eten. De kwaliteit van het leven wordt hier hoog in het vaandel gevoerd, en de streek heeft dan ook een gro…
Hotelvakanties vinden in badplaats Nice, Zuid-Frankrijk

Hotelvakanties vinden in badplaats Nice, Zuid-Frankrijk

De badplaats Nice aan de Franse Azurenkust is ongetwijfeld een van de mooist gelegen steden van Frankrijk. De adembenemende Baie des Anges (Engelenbaai) biedt de toerist een prachtig kader om van de z…
Gepubliceerd door Verdanov op 20-02-2015, laatst gewijzigd op 20-02-2015. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!