Verdanov » Specials » Rijk worden

Tips om slapend geld te verdienen en rijk te worden

Tips om slapend geld te verdienen en rijk te worden Slapend rijk worden is een droom die velen onder ons bezighoudt. Maar wie dat echt wil moet het niet laten bij een droom, maar er een echte ambitie van maken. En dan kan de droom werkelijkheid worden. De kans om door geluk stinkend rijk te worden is erg klein, dus richt je je beter op andere manieren om een royaal inkomen op te bouwen. Welke tips kunnen van pas komen om slapend geld te verdienen en rijk te worden?

Rijk worden

De meesten onder ons willen allemaal wel een mooi huis en een mooie wagen voor de deur en bovendien veel vrije tijd over houden om te spenderen aan ons gezin. Maar voor velen blijft het bij een droom: ze spelen in het weekend af en toe eens op de loterij en gaan op maandagochtend weer werken. Diegenen die écht rijk willen worden draaien de knop om en maken die droom tot een ambitie. Geluk is niet iets waar je op kan wachten als je de ambitie hebt om echt rijk te worden. Natuurlijk kan je rijk worden als je een hoop geld erft van het ene of andere rijke familielid, maar stilletjes hierop rekenen heeft niet veel zin. Wie weet leeft je rijke familielid langer dan jijzelf en kom je niet eens aan erven toe. Je kan natuurlijk ook de loterij winnen, maar de kans hierop is zo klein dat je het daaraan bestede geld beter investeert in wat anders.

Geld verdienen

De meeste banen leveren je geld wanneer je actief werk verricht gedurende een bepaalde tijdsperiode. Je gaat bijvoorbeeld op maandag werken van negen tot vijf. Blijf je de volgende ochtend thuis, dan heb je een probleem met je baas. Dan word je niet betaald omdat je niet komt opdagen. Bij dit soort werk ruil je dus je tijd in voor geld. Doe je dit niet, dan heb je geen salaris. Nu zijn er ook andere manieren van inkomen om geld te verdienen. In deze Rijk worden-Special worden die soorten van inkomen uitgebreid behandeld.

Passief inkomen

Een van de meest interessante manieren om geld te verdienen is het passief inkomen. Bij dit passief inkomen haal met één inspanning meerdere resultaten. De tijd die je spendeert of investeert kan een meervoudig resultaat opleveren. Je schrijft bijvoorbeeld een boek dat je je leven lang royalties kan opleveren, of je maakt een website die je tot in het oneindige geld kan opleveren door advertenties. Je kan dus genieten van het hefboomeffect en slapend geld verdienen doordat je inkomsten verder lopen zonder dat je afhankelijk bent van nieuwe inspanningen.

Investeren

Waar je in het vorige geval investeert in inspanningen en werk, kan je in het volgende geval ook blijvende inkomsten ontvangen dankzij één goede investering. Je investeert eenmaal in een belegging, zoals dividendaandelen of vastgoed, en deze levert je een langdurig positief resultaat op. Op die manier kan je rijk worden door dividenden uit succesvolle aandelen te ontvangen, of door huurinkomsten te innen van een rendabel onroerend goed, zoals een huurappartement.
Rijkdom en welvaart: waarom is Nederland een rijk land?

Rijkdom en welvaart: waarom is Nederland een rijk land?

Waarom is Nederland zo een gezellig en leuk land om in te wonen? Waarschijnlijk omdat het in vergelijking met andere landen zo rijk en welvarend is. Dankzij inkomsten uit aardolie en gas kan het land…
Rijkdom en welvaart: waarom is België een rijk land?

Rijkdom en welvaart: waarom is België een rijk land?

België is een van de meest welvarende landen van Europa. De levenskwaliteit is er hoog en de medische zorg en de sociale voorzieningen behoren tot de wereldtop. Voorts is het dankzij de zeehaven van A…
Slapend rijk worden met auteursrecht, royalties & websites

Slapend rijk worden met auteursrecht, royalties & websites

Slapend rijk worden klinkt voor veel mensen als een droom, en dat blijft het ook vaak. Toch zijn er manieren om slapend rijk te worden, maar dan moet je er wel eerst hard voor gewerkt hebben. Rijkdom…
Rijk door erfenis: wat doen als je veel geld geërfd hebt?

Rijk door erfenis: wat doen als je veel geld geërfd hebt?

Rijk worden door erfenis is voor velen een droom die uitkomt. Maar veel geld erven kan je leven danig overhoop halen doordat het je verrast. Je bent gewoon om te gaan werken om de maand rond te komen…
Gepubliceerd door Verdanov op 17-11-2013, laatst gewijzigd op 05-06-2018. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
  • http://www.knack.be/nieuws/belgie/10-tips-om-stinkend-rijk-te-worden/article-normal-96381.html (geraadpleegd op 20/08/2015).