Verdanov » Specials » Soorten verzekeringen

Tips en info bij het afsluiten van een verzekering

Tips en info bij het afsluiten van een verzekering De soorten verzekeringen die verzekeringsmaatschappijen aanbieden zijn in de eenentwintigste eeuw heel uitgebreid geworden. Je kan je zowat op alle vlakken en aspecten van het leven laten verzekeren tegen pech, risico's en torenhoge schadevergoedingen. Je auto, je woning, je studentenkamer of je leven zelf verzekeren: het kan allemaal via een verzekeringscontract. In deze Special een overzicht van verschillende soorten verzekeringen met uitgebreide info en tips.

Je verzekeren tegen pech

Pech, overmacht, ongeluk: het zijn allemaal dingen waarvan we niet willen dat het ons overkomt. Als het dan toch gebeurt dan kan je voor onvoorziene problemen komen te staan als je je er niet op voorbereid hebt. Die problemen kunnen te maken hebben met torenhoge kosten, schadevergoedingen of praktische ongemakken. Niet verzekerd zijn kan er in bepaalde gevallen zelfs toe leiden dat je je leven lang zal moeten betalen voor de schade die je veroorzaakt hebt. En ook al denken we vaak dat ongelukken alleen anderen overkomen, toch is het beter om ook zelf rekening te houden met tegenslag of overmacht. Bij het afsluiten van een verzekeringscontract kan je je als verzekeringnemer hoeden voor die onvoorziene gevolgen.

Een verzekering nemen voor je gemoedsrust

Om het risico dat je loopt (of kan lopen) te verzekeren kan je een beroep doen op een verzekeringsmaatschappij. Als je pas een gerust hart hebt als je verzekerd op reis kan vertrekken, neem dan een reisverzekering. Verzekeringen zijn er in alle geuren en kleuren en bieden verzekeringscontracten aan op de meest uiteenlopende vlakken, denk bijvoorbeeld aan de levensverzekering of de tandzorgverzekering, waarbij je je gebit laat verzekeren. Na het betalen van een verzekeringspremie ben je gedekt tegen mogelijke schade of risico en zal de verzekeringsmaatschappij eventuele kosten vergoeden.

Elk aspect van het leven is haast verzekerbaar

Om een beeld te krijgen van wat je allemaal kan verzekeren, is het nuttig om de levenscyclus van ieder mens te overschouwen. Als kind word je al beschermd door de familale verzekering, samen met de rest van de familie. Wil je op kamers gaan, dan kan je een studentenverzekering nemen om bijvoorbeeld je persoonlijke spullen te verzekeren. Verder op de weg van de volwassenheid zal je allicht een wagen kopen die je wil verzekeren, net als een huis, waarvoor je een brandverzekering en een diefstalverzekering kan nemen. Je leven zelf kan je verzekeren via de levensverzekering en wanneer je al rekening houdt met de dood, kan je er ook al aan denken om een uitvaartverzekering af te sluiten die je begrafeniskosten zal dekken.