Verdanov » Specials » Vastgoed buitenland

Tips bij het kopen van een buitenlandse woning

Tips bij het kopen van een buitenlandse woning Het kopen van een woning in het buitenland vergt heel wat vooronderzoek en studie, niet in het minst omdat elk land haar eigen regels en procedures kent op het vlak van vastgoed. Wie een tweede verblijf wil kopen in het buitenland moet dan ook de nodige voorzichtigheid aan de dag leggen bij zijn keuze, eventueel afgaand op advies van een vastgoedexpert. Alleen dan kan je een geslaagde aankoop doen en zonder zorgen de vakanties doorbrengen in je eigen huis onder de zon. Met welke dingen moet je zoal rekening houden als je een tweede verblijf in het buitenland wilt kopen?

Buitenlands vastgoed kopen

Misschien ben jij ook een van degenen die al jarenlang plannen maakte om een woning in het buitenland te kopen en heb je nu eindelijk beslist om er werk van te maken. Je wilt een leuke vakantiewoning kopen om er met je familie de vakanties door te brengen of om simpelweg je kapitaal zinvol te investeren. Eventueel kan je de woning verhuren aan mensen die je persoonlijk kent of laten verhuren door een makelaar. Het kopen van vastgoed in het buitenland kan dan ook op verschillende vlakken interessant zijn. Hoewel een mooi potentieel rendement mogelijk is, moet je toch uitkijken voor de valkuilen die buitenlands vastgoed met zich mee kunnen brengen.

Buitenlandse woning

Vaak beslissen mensen om een tweede verblijf in het buitenland te kopen in een enthousiaste bui tijdens een zonnige vakantie. Ze komen al jaren op vakantie op dezelfde plek in het zuiden en vinden dat het kopen van een eigen huis onder de zon uiteindelijk voordeliger zal zijn dan steeds maar weer een hotel te reserveren. Bovendien voelen ze zich zo goed op hun vakantiebestemming dat een eigen woning ook echt een thuis zou kunnen worden, maar dan in het buitenland. Het zijn die optimistische emoties op vakantie die een vertekend beeld kunnen geven van de situatie van het vastgoed in het betreffende land.

Tweede verblijf als vakantiewoning

Want wil je beleggen in buitenlands vastgoed dan komen er toch heelwat (saaie) dingen bij kijken. Denk bijvoorbeeld aan de specifieke regels en wetten als het gaat om koopcontracten, eigendomsbewijzen en eigendomsbelastingen. Best schakel je hiervoor een vastgoedexpert in op de plaats van bestemming, of indien mogelijk een Nederlands sprekende contactpersoon met de nodige kennis van zaken. Want investeren in buitenlands vastgoed moet je grondig overwegen voordat je een beslissing neemt. En zelfs bij een gedegen voorbereiding kunnen er nog onverwachte wendingen of problemen opduiken als je er daadwerkelijk woont of je vakanties doorbrengt.