Verdanov » Specials » Wellness

Relaxen in een spa, bij je thuis of op wellnessweekend

Relaxen in een spa, bij je thuis of op wellnessweekend Wie wil er niet eens lekker vluchten uit de sleur en genieten van een wellness weekend? Wellness is blijkbaar een ideaal middel geworden om een rustpauze in te lassen in de dagelijkse sleur. Een ontspannende massage, een ontgiftingskuur of een simpele saunabeurt: je kan het allemaal in een wellnesscentrum of spa. Maar wellness kan ook lekker in eigen huis dankzij een infrarood sauna. In deze Special een overzicht met enkele interessante tips om lichaam en geest te relaxen.

Wellness: remedie tegen stress

Wellness is in het begin van de eenentwintigste eeuw een echte rage geworden in de sector van beauty en gezondheid. Gezondheid is iets waar we allemaal mee bezig zijn, en de een al intensiever dan de ander. Wie zijn lichaam eens lekker wil laten verwennen in een totaalarrangement van ontspanning en verjonging, kan kiezen voor wellness. Wellness is een begrip dat net omwille van de verhoogde stress in onze drukke samenleving een sterke opgang maakt.

Relaxen in een wellnesscentrum

Wil je alle stress eens lekker van je laten afglijden dan kan je gaan relaxen in een wellnesscentrum. In zo een centrum kan je doorgaans terecht voor de typische ontspanningsmogelijkheden voor lichaam en geest, zoals daar zijn: sauna, stoombad, jacuzzi, massage, enz. In sommige spa's en wellnesscentra ligt de focus erg intensief op gezondheid en kan je je lichaam ook ontgiften met een sappenkuur en worden er massages aangeboden die gericht zijn op specifieke problemen van het lichaam.

Wellness bij je thuis

Voor wie niet houdt van de openbaarheid van een wellnesscentrum maar meer op zijn privacy gesteld is, zijn er andere mogelijkheden. Van wellness kan je immers ook lekker bij je thuis genieten zonder dat je de deur uit hoeft. Tegenwoordig zijn onder meer de infrarood sauna's erg in trek: niet alleen om te relaxen, maar ook om bepaalde chronische aandoeningen als reuma of artrose tegen te gaan kan dit erg nuttig zijn.

Een wellnessweekend cadeau geven

Wellness is intussen zodanig ingeburgerd geraakt dat zowat iedereen wel regelmatig een spa of wellnesscentrum bezoekt voor een welverdiende massage of een ontspannende saunabeurt. Wellnesscentra maken handig van deze populariteit gebruik door cadeaubonnen uit te geven die een ideaal geschenk zijn voor verjaardagen, moederdagen en zo meer. Wie uitgebreid zijn tijd wil nemen voor wellness neemt geen genoegen met enkele uurtjes in een spa, maar trekt een volledig weekend uit voor een totale relaxatie van lichaam en geest. Een compleet wellnessweekend is in dat geval de ideale oplossing.
Infraroodsauna: voordelen infraroodcabine voor de gezondheid

Infraroodsauna: voordelen infraroodcabine voor de gezondheid

De infraroodsauna is een uitstekend middel om op een regenachtige dag eens lekker te ontspannen en de stress van je af te laten vloeien. Een kort verblijf in de infraroodcabine ontspant je spieren en…
Massage: voordelen voor de gezondheid

Massage: voordelen voor de gezondheid

Relaxen in het wellnesscentrum en genieten van een heerlijke massage: we willen het allemaal wel, maar de meesten onder ons nemen er de tijd niet voor. Maar een massagebeurt kan zoveel voordelen hebbe…
Gepubliceerd door Verdanov op 09-02-2014, laatst gewijzigd op 18-05-2015. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
  • http://wellness.startpagina.be/
  • www.exclusivewellness.be