Verdanov » Specials » Autotips

Het kopen, financieren en verzekeren van je wagen

Het kopen, financieren en verzekeren van je wagen Wil jij ook eindelijk eens die sportwagen van je dromen kopen? Of kies je voor de aanschaf van een klassewagen gericht op comfort? Dan heb je wellicht wel enkele overwegingen gemaakt wat betreft de aankoop, de lening en de verzekering van de wagen. Want met het kopen van een auto komen heelwat dingen kijken. In deze Autotips-Special vind je advies bij de aankoop van een wagen en bijkomende tips bij het gebruik en de verzekering van een auto.

De auto van je dromen

De meesten onder ons hebben wel een favoriete auto in gedachten, of dromen ervan om ooit eens met een echte sportwagen uit te pakken. Of anderen willen gewoon een degelijke wagen met klasse die comfortabel is in gebruik en ook nog een beetje rekening houdt met het milieu. Maar om de auto van je dromen aan te kopen ga je niet over één nacht ijs; het gaat immers om een vrij prijzige aankoop.

Waarop letten bij het kopen van een auto?

Voordat je daadwerkelijk overgaat tot de aanschaf van een wagen, moet je eerst wat dingen onderzoeken. Hoe staat het met de verschillende prijzen van de verschillende merken en types waarin je geïnteresseerd bent? Kies je voor een wagen die rijdt op diesel of op een benzine? Waar kan je terecht voor het onderhoud en de service van de wagen? Dit zijn allemaal dingen waarop je moet letten voordat je je wagen koopt.

Je wagen financieren en verzekeren

In deze Autotips-Special vind je de nodige tips en lijstjes van dingen waar je best rekening mee houdt voordat je een auto koopt. Bovendien kan je ook antwoorden vinden op vragen die op het eerste zicht eenvoudig lijken maar waar je toch de vereiste voorzichtigheid aan de dag moet leggen. Denk bijvoorbeeld aan het kostenpercentage van je autolening, of de voorwaarden van je autoverzekering.

Met de auto rijden

Rijden met een nieuwe wagen vergt aanvankelijk wat aanpassing en gewenning. Daarom vind je in deze Special enkele algemenere tips met betrekking tot het rijden met de auto. Hierbij komen de meest uiteenlopende onderwerpen aan bod, zoals bijvoorbeeld nuttige tips tegen diefstal of tips om geld te verdienen met reclame op je wagen, om er maar enkele te noemen.
Autovakantie: tips om 's nachts met de wagen te rijden

Autovakantie: tips om 's nachts met de wagen te rijden

Vertrek je best overdag op reis met de wagen, of toch beter 's nachts? Voorstanders van beide mogelijkheden zullen tal van argumenten aanhalen om hun gelijk te bewijzen. Als je overdag je autovakantie…
Je inkomen verhogen: geld verdienen met reclame op je wagen

Je inkomen verhogen: geld verdienen met reclame op je wagen

Je inkomen verhogen met reclame kan op meerdere manieren. Een handige manier om extra geld te verdienen met reclame is om een productnaam of een bedrijfsnaam op je wagen aan te brengen. Vaak wordt rec…
Gepubliceerd door Verdanov op 31-05-2014, laatst gewijzigd op 19-10-2015. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.