Verdanov » Specials » Diarree

Tips om diarree & uitdroging te bestrijden

Tips om diarree & uitdroging te bestrijden Diarree kan een erg vervelende en soms ook pijnlijke aandoening zijn. Vaak gaat diarrree na enkele dagen voorbij, maar het kan ook een chronisch probleem worden. Ook op reis kan diarree toeslaan in de vorm van turista of reizigersdiarree. Als je verschillende keren per dag naar het toilet moet en last hebt van een dunne stoelgang, dan kunnen bepaalde medicijnen verlichting van de klachten brengen. Welke tips kunnen zinvol zijn bij de behandeling van diarree en de daaruit volgende uitdroging van het lichaam?

Waterachtige stoelgang

In het algemeen is diarree het hebben van een waterachtige, dunne stoelgang. Je moet doorgaans meerdere keren per dag naar het toilet en je voelt je daar ongemakkelijk of zelfs ziek bij. Diarree kan een vrij onschuldig, voorbijgaand symptoom zijn dat enkele dagen duurt, maar kan ook een ernstig teken aan de wand zijn, bijvoorbeeld bij een chronische darmziekte. Soms heb je bijkomend last van buikpijn en buikkrampen.

Diarree op vakantie

Het is iets dat de pret aardig kan bederven: diarree op reis. Net als je eindelijk eens van die welverdiende vakantie kan gaan genieten, gooit een vervelende turista of reizigersdiarree roet in het eten. Je vakantie is helemaal naar de vaantjes doordat je voortdurend naar het toilet moet. Toch kan diarree op vakantie voorkomen worden dankzij enkele nuttige tips.

Vochtverlies en uitdroging

Bij waterachtige stoelgang en diarree gaat er veel lichaamsvocht verloren, samen met voedingsstoffen, vitaminen en mineralen die je goed had kunnen gebruiken. Langdurige diarree kan dan ook leiden tot een vorm van uitdroging van het lichaam. Organen en weefsels gaan hierdoor minder vocht kunnen opnemen waardoor je symptomen kan gaan ontwikkelen als hoofdpijn, spierpijn en krampen. Je zal je ook minder energiek en sneller vermoeid voelen.

Medicijnen tegen diarree

Water drinken is noodzakelijk om het niveau aan lichaamsvocht weer aan te vullen zodat je weer opnieuw als vanouds kan functioneren. Als je je eens wat beter voelt en je denkt dat je lichaam hersteld is, drink dan vooral mineraalwater. Voorts kunnen ook medicijnen tegen diarree verlichting van de klachten brengen. In deze Diarree-Special vind je heelwat antwoorden op vragen die te maken hebben met diarree en de gevolgen ervan.
Wat te doen tegen buikkrampen? Oorzaken, behandeling & tips

Wat te doen tegen buikkrampen? Oorzaken, behandeling & tips

Buikkrampen kunnen erg hinderlijk zijn in je dagelijks leven: je eetgedrag wordt verstoord en je kan gewicht verliezen. Krampen in de buik kunnen van voorbijgaande en van chronische aard zijn. Bovendi…
Buikspanning: gevolgen van stress op maag & darmen

Buikspanning: gevolgen van stress op maag & darmen

Stress is een verschijnsel dat in de eenentwintigste eeuw alsmaar toeneemt. Niet alleen op professioneel vlak maar ook in ons privéleven krijgen we op allerlei manieren te maken met stress. Door stres…
Wat te doen tegen diarree? Oorzaken & tips bij buikloop

Wat te doen tegen diarree? Oorzaken & tips bij buikloop

Diarree of buikloop is een erg vervelende aandoening waar de meesten onder ons wel eens last van hebben gehad. Bij diarree heb je een dunne stoelgang en moet je vaker naar het toilet dan anders. Daarn…
Vochtverlies bij diarree: tips om uitdroging tegen te gaan

Vochtverlies bij diarree: tips om uitdroging tegen te gaan

Diarree is een aandoening waar we allemaal wel eens last van hebben gehad. Bij diarree verlies je veel vocht waardoor je energieniveau verlaagd wordt. Je zal je dan ook een heel stuk slapper voelen en…
Zonneslag, zonnebrand, diarree: tips tegen zomerkwaaltjes

Zonneslag, zonnebrand, diarree: tips tegen zomerkwaaltjes

De zomer staat niet alleen voor zon, zee en luieren op het strand. Of je nu op vakantie gaat of thuisblijft, de warmte kan altijd zomerkwaaltjes met zich meebrengen, waaronder zonnebrand, zonnesteek e…
Gepubliceerd door Verdanov op 31-05-2014, laatst gewijzigd op 26-07-2018. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.