Verdanov » Specials » Hotelvakanties egypte

Tips voor een leuke hotelvakantie in Egypte

Tips voor een leuke hotelvakantie in Egypte Als je een zonneklopper bent en je wilt de absolute garantie van zonneschijn dan boek je best een hotelvakantie in een badplaats in Egypte. Hotelvakanties aan de Rode Zee bieden zowat het hele jaar door aangename zomerse temperaturen, wat badplaatsen als Sharm-el-Sheikh of Hurghada de ideale plek maakt voor een zonnige hotelvakantie. Maar ook andere plaatsen in Egypte zijn een bezoekje waard, denk aan de piramiden van Gizeh of het mooie Alexandrië. In deze Special alvast enkele tips om een leuke hotelvakantie te vinden in Egypte.

Egypte: cultuur en natuur

Egypte is een fascinerend land dat zich bevindt op een kruispunt van verschillende culturen, in het middelpunt van de Arabische wereld. In het noorden pronkt de klassieke stad Alexandrië aan een magnifieke baai van de Middellandse Zee. Deze door Alexander de Grote gestichte stad bevat nog steeds veel elementen van de oude Grieks-Romeinse cultuur. Stroomopwaarts in de tot de verbeelding sprekende Nijlvallei kom je in de hoofdstad van het land, de megalopolis Caïro. Deze immense stad met haar twintig miljoen inwoners staat wereldwijd bekend als uitvalsbasis voor een bezoek aan de piramiden van Gizeh, de laatste van de klassieke wereldwonderen.

Hotelvakanties Rode Zee

In het zuiden van het land kunnen de cultuurliefhebbers dan weer de antieke bouwwerken bewonderen in Luxor en Aswan.
Naast deze belangwekkende ankerpunten van de oudheid, zijn er ook enorm veel mogelijkheden op het vlak van natuur. De enig mooie onderwaterwereld van de Rode Zee is een van de mooiste duikplekken ter wereld. De Rode Zee staat bekend om haar prachtige blauwe kleur en haar kleurrijke zonsondergangen. Voor liefhebbers van fotografie en imponerende panorama's is een hotelvakantie in een badplaats aan de Rode Zee dan ook een goede keuze. Maar ook wie gewoon wil luieren en zonnen op een rustig strand kan terecht voor een strandvakantie in een van de zonnige badplaatsen aan de Rode Zee.

Strandvakanties in Egypte

Sinds het eind van de twintigste eeuw zijn er enkele belangrijke badplaatsen in opmars gekomen, waaronder Taba, Marsa Alam en vooral Hurghada. Hurghada lijkt hét vakantieoord in opmars in Egypte en biedt een uitzonderlijk zonnig en droog klimaat. Zon, zee, stranden en vertier: het zijn de perfecte ingrediënten voor een geslaagde hotelvakantie in Hurghada aan de Rode Zee. Tenslotte kan wie wat meer kwaliteit wil nog steeds terecht in het wat prijzigere, maar rustigere Sharm-el-Sheikh. Sharm-el-Sheikh blijft een onverslijtbare Egyptische klassieker op het vlak van zonnige badplaatsen. In deze Special vind je tips om de voor jou geschikte hotelvakantie te vinden in Egypte.