Verdanov » Specials » Kinderkwesties

Tips en info bij kwesties die kinderen aanbelangen

Tips en info bij kwesties die kinderen aanbelangen Kinderkwaaltjes en groeipijnen zijn vaak een zure appel waar het kind doorheen moet bijten om "groot te worden". Opgroeien in een wereld waarin je van jongsaf wordt blootgesteld aan een overvloed aan informatie kan bovendien voor stress zorgen bij het kind. Als ouder wil je je zoon of dochter natuurlijk zo goed mogelijk bijstaan in zijn of haar tocht naar de puberteit en uiteindelijk de volwassenheid. In deze Special vind je tips en info bij probleempjes en kwesties die het kind aanbelangen.

Gezondheid van het kind

Kinderen die ziek zijn of lijden onder een probleem als stress: het is voor een ouder vaak pijnlijk om te zien. Je voelt dat er een stukje van jezelf in crisis verkeert. Je wilt als vader of moeder zelf het lijden van je kind overnemen als je daarmee je kind kon helpen. Daarom zijn ouders zo snel ongerust als hun kind op de een of andere manier met een gezondheidsprobleem kampt. In deze Kinderkwesties-Special wordt de nodige aandacht besteed aan typische kinderkwaaltjes, jeugdprobleempjes en groeipijnen die gepaard gaan met het "groot worden".

Kinderkwaaltjes

Kwaaltjes die samengaan met de kindertijd lijken zo ver weg eens je volwassen bent geworden. Maar toch kunnen die kinderprobleempjes voor heel wat last zorgen. Een kind heeft soms het gevoel dat de hele wereld instort als er wat misgaat met zijn nog onontwikkeld lichaam of als het pijn lijdt, zoals bijvoorbeeld bij groeipijn. Bij lichamelijke pijn vloeien de traantjes dan al snel en is de schouder van mama het perfecte schuiloord om even tot rust te komen.

Stress bij je kind

In deze moderne tijd staan kinderen dankzij de technologische media bovendien bloot aan een heleboel verleidingen en verlokkingen, waardoor het moeilijk is om het hoofd koel te houden en het overzicht te bewaren. Stress bij kinderen is dan ook geen uitzondering meer in deze drukke tijd. Als ouder heb je dan de taak om het kind te helpen om de belangrijke en de minder belangrijke dingen van mekaar te onderscheiden.

Andere kinderzaken

Maar niet alleen op het vlak van de gezondheid biedt deze Kinderkwesties-Special antwoorden op vragen. Ook op financieel vlak is het goed om bepaalde dingen te weten met betrekking tot de mogelijkheden voor de toekomst van je kind. Stel dat je een appeltje voor de dorst wilt aanleggen voor je kind, hoe en waar kan je dan beginnen met sparen? En is het eigenlijk ook zinvol om te beleggen voor je kind? In deze Kinderkwesties-Special vind je interessante antwoorden op je vele vragen.
Stress bij kinderen: wat te doen als je kind stress heeft?

Stress bij kinderen: wat te doen als je kind stress heeft?

Kinderen staan in de moderne samenleving alsmeer meer onder druk. Van kinderen wordt verwacht dat ze het goed doen op school, dat ze een leuke hobby uitoefenen en een boeiend sociaal leven leiden. Dit…
Geld sparen voor je kind: Junior Invest Plan van BNP Paribas

Geld sparen voor je kind: Junior Invest Plan van BNP Paribas

Een jongvolwassene heeft af te rekenen met een hele hoop kosten: studeren, op kamers gaan, een eerste wagen kopen, enz. Daarom is het handig als de ouders of grootouders sinds de geboorte van het kind…
Groeipijn: symptomen, behandeling & tips bij groeipijnen

Groeipijn: symptomen, behandeling & tips bij groeipijnen

Wordt je kind 's nachts wakker van de pijn in de benen? Dan kan er sprake zijn van de zogenaamde groeipijn. Of deze pijnlijke benen echt te maken hebben met de groei van het kind, is nog niet duidelij…
Buikpijn bij kinderen: oorzaken, behandeling & tips

Buikpijn bij kinderen: oorzaken, behandeling & tips

Als je kind buikpijn heeft is het niet makkelijk om meteen de oorzaak te vinden. Kinderen beschikken niet altijd over de juiste woordenschat om hun buikpijn gedetailleerd te beschrijven. Net als fysie…
Gepubliceerd door Verdanov op 28-05-2014, laatst gewijzigd op 05-10-2017. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
  • www.kinderziektes.org
  • www.gezondheid.be (bronnen geraadpleegd op 29/05/2015).