Verdanov » Specials » Kluis kopen

Tips om waardevolle voorwerpen te bewaren in een safe

Tips om waardevolle voorwerpen te bewaren in een safe De aankoop van een elektronische kluis is geen slecht idee om je bezittingen beter te beschermen tegen diefstal bij inbraak. Gouden munten, documenten, sieraden: je kan het allemaal verbergen in een safe. Ook om altijd wat contanten te hebben in noodgevallen kopen mensen een kluis om in eigen huis te plaatsen. In tal van online webshops vind je een uitgebreid aanbod om een privékluis te kopen. In deze Special een overzicht met info en tips om een elektronische safe te kopen, aangevuld met de voordelen en nadelen ervan.

Crisis van de banken

Het idee om je bezittingen veilig te stellen en ze te beschermen tegen inbraak is in feite zo oud als de straat. Al in antieke tijden verstopten mensen goud in de grond om het te vrijwaren van ongewenste indringers. Die manier om zijn eigendom te beschermen verdween naar de achtergrond met de opkomst van het geld. Geld op een bankrekening plaatsen leek lange tijd even veilig als het bewaren van je waardevolle bezittingen in een safe. Maar de crisis van 2008 bracht hierin verandering: het vertrouwen van particulieren in de banken kreeg plots een enorme deuk na het losbarsten van de bankencrisis.

De zekerheid van een kluis

In de nasleep van die crisis ging de rente geleidelijk aan naar beneden zodat geld sparen op een spaarekening nauwelijks meer interessant is. Tegelijk blijven er in het kader van de problemen met de eurozone onheilspellende berichten circuleren over mogelijke bankholidays en daaruit voortvloeiend een belasting op spaargeld. Als reactie hierop zoeken heelwat mensen toch wat zekerheid en veiligheid voor hun eigendom en plaatsen ze een kluis in de eigen woning. Niet alleen waardevolle voorwerpen zoals zilveren en gouden sieraden en belangrijke documenten hebben hun plaats in een kluis, maar ook een stapeltje cash, voor als het misloopt met het financieel-economisch systeem, of gewoon om wat extra contanten in huis te hebben bij noodgevallen.

Online safe kopen

Een kluis huren in de bank lijkt ook zijn beste tijd gehad te hebben, mede onder invloed van voornoemde oorzaak. Daarentegen gaan alsmeer meer mensen een elektronische kluis kopen om in eigen woning te plaatsen waardoor ze alles in eigen handen hebben. Je kan je safe laten inbouwen of vrij eenvoudig vastzetten in een kast. Hierdoor zal de kans op diefstal bij inbraak toch wat verkleind worden en kan je met een geruster gemoed gaan slapen. Op diverse webshops zijn er tal van soorten elektronische kluizen te koop. In deze Special vind je alvast enkele nuttige tips om online een safe te kopen.
Cash geld: waar in huis contanten bewaren en verbergen?

Cash geld: waar in huis contanten bewaren en verbergen?

Cash geld lijkt voor sommige financieel-economische experts stilaan een verouderd concept. Binnenkort betalen we toch allemaal met onze smartphone, zegt men dan. De technologische evoluties op dat vla…
Gepubliceerd door Verdanov op 13-02-2015, laatst gewijzigd op 27-08-2015. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties