Verdanov » Specials » Overwinteren

Voordelen van overwinteren in een zonnig land

Voordelen van overwinteren in een zonnig land Van zodra de dagen korter worden en het weer slechter, hoor je mensen al spreken over overwinteren. Zouden we deze winter eens niet gaan overwinteren en genieten van het mooie weer in een zonnig land? Dat is een vaak gehoorde uitspraak bij mensen die niet houden van koude, vochtigheid en donkere dagen. Overwinteren is dan ook een goede beslissing die zowel mentaal als fysiek erg voordelig kan zijn voor je gezondheid. In deze Overwinteren-special vind je uitgebreide info over overwinteren op een zonnige bestemming.

Overwinteren om de koude lage landen te ontvluchten

In de winter is het in de lage landen erg donker, somber en koud. Zowel België als Nederland zijn landen waar het zonnetje 's winters op een laag pitje staat. Donkere dagen met weinig zonlicht, vochtige en ongezonde lucht: het zijn maar enkele kenmerken van de herfst en de winter. Een gebrek aan zonlicht en een onaangenaam temperatuurtje zorgen er voor dat veel mensen met ziektes en aandoeningen een verergering van de symptomen voelen in de winter.

Overwinteren is goed tegen tal van ziektes

Er zijn heelwat ziektes die baat hebben bij een winters verblijf op een warme bestemming. Als je koude en de nattigheid kan ontvluchten dan kan je zeker voordeel halen uit een overwintering in het zuiden. Op een zonnige bestemming is je gezondheid beter, heb je minder last van pijn en andere symptomen en daardoor ga je je stukken beter voelen. Vooral mensen met reuma, artrose, fibromyalgie en CVS kiezen er vaak voor om te overwinteren in een zonnig land. In deze special wordt aandacht gegeven aan verschillende ziektes die voordeel halen uit een overwintering, waaronder ook de winterdepressie.

Welke landen zijn geschikt om te overwinteren?

In deze Overwinteren-special wordt uitgebreid ingegaan op de keuzemogelijkheden die je hebt als je de winter wilt overbruggen. Er worden enkele landen besproken qua klimaat, gezondheidszorg en andere kenmerken. Deze informatie wordt mooi gebundeld in een overzicht. Aan de lezer dan de keuze om er een ideale overwinterbestemming uit te pikken.

In welke accomodatie overwinteren?

Voorts komen de voordelen en nadelen aan bod van bepaalde accomodaties om te overwinteren. Kies je beter voor een verblijf in een hotel of huur je beter een appartement? Is een hotelverblijf doorgaans duur of vallen de kosten nog mee? En wat zijn de nadelen van het huren van een flat om te overwinteren? Je vindt het allemaal in deze interessante Overwinteren-special, waarin je informatie kan vinden die je kan helpen om een keuze te maken voor een leuke overwinterbestemming.
Waar overwinteren in Zuid-Europa? Interessante landen

Waar overwinteren in Zuid-Europa? Interessante landen

Overwinteren in een zonnig land is een goede manier om het sombere en koude noorden te ontvluchten. Bovendien kan je op die manier het gebrek aan zonlicht en een mogelijk vitamine D-tekort compenseren…
Winterdepressie of winterdip voorkomen & behandelen: tips

Winterdepressie of winterdip voorkomen & behandelen: tips

Het winterdipje of de "winterblues" is een fenomeen waarbij je onder meer symptomen van lusteloosheid, vermoeidheid en somberheid vertoont. Door het beperkte zonlicht en de koude, onaangename winterda…
Winter: wat te doen tegen typische winterkwaaltjes?

Winter: wat te doen tegen typische winterkwaaltjes?

De winter is niet alleen het seizoen van de gezelligheid, maar ook van allerlei kwaaltjes en aandoeningen. Het gebrek aan zonlicht brengt met zich mee dat we sneller moe zijn en makkelijker vatbaar vo…
Gepubliceerd door Verdanov op 28-09-2013, laatst gewijzigd op 16-10-2015. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.