Nuttige tips voor reizen en vakanties naar het buitenland
Reizen is voor tal van mensen nog steeds een heel opwindende belevenis. Na een jaar lang hard werken of naar school gaan is er daar eindelijk die bevrijding: een vakantie in de zon. Lekker luieren op een exotisch strand of fascinerende culturen ontdekken in verre landen is voor sommigen nog steeds het hoogtepunt van het jaar. Maar in al dat enthousiasme worden noodzakelijke dingen al eens vergeten, waardoor vervelende verrassingen het gevolg kunnen zijn. Te weinig contant geld op zak hebben, last hebben van reizigersdiarree, of de nodige medicijnen niet in je koffer hebben: het zijn maar enkele voorbeelden van onvoorbereid op reis gaan. Daarom worden je in deze Reistips-Special enkele nuttige tips gegeven voor als je naar het buitenland op reis gaat.
Reizen blijft exotisch
Op reis gaan naar het buitenland is voor sommige mensen heel gewoon. Dankzij het vervagen van landelijke grenzen en het ontwikkelen van sociale netwerken is reizen niet meer zo buitengewoon als vroeger. De exotische ervaring van het reizen naar een ver land wordt door de snelheid van vliegtuigreizen min of meer getemperd: in een mum van tijd sta je in een ander continent. Toch blijft reizen voor een heleboel mensen nog iets heel bijzonders, onder meer omdat het voor hen het hoogtepunt is van het jaar.
Lekker luieren in de zon van een verre bestemming blijft in ieder geval iets opwindends. Na een heel jaar werken of naar school gaan heb je toch ook wat ontspanning verdiend, niet?
Medicijnen meenemen
Net omdat reizen je in een andere leefomgeving brengt kan je voor verrassingen komen te staan. En die verrassingen kunnen zowel positief (bv. nieuwe culturen en fascinerende volkeren ontdekken) als negatief zijn (bv. praktische ongemakken zoals "turista"). De val waar veel reizigers in lopen is om op de
vakantiebestemming helemaal te doen als in eigen land. in andere landen kunnen bewoners er andere sociale gewoonten en gebruiken op na houden die niet helemaal in overeenstemming te hoeven zijn met die van eigen land. Niet afdingen op de prijs in winkels, of er blindelings op vertrouwen dat hygiënische voorschriften in de keukens nageleefd worden zijn maar enkele toepassingen hiervan. In het eerste geval ben je onnodig geld kwijt, terwijl je in het tweede geval mogelijk met reizigersdiarree opgezadeld zit. Daarom is het nuttig om steeds een uitgebreide
reisapotheek mee te nemen naar het buitenland.
Contact of creditcard
Net om niet voor dergelijke verrassingen komen te staan zijn er in deze Special enkele handige tips op een rijtje gezet. Denk eraan dat het in sommige landen niet evident is om in elke uithoek een pinautomaat te vinden.
Altijd wat cash bij de hand hebben kan daarom heel nuttig zijn. De vraag hoeveel cash je eigenlijk naar het
buitenland mag meenemen wordt uitgebreid beantwoord, net als de vraag of je nu best een reisverzekering neemt of niet. Kan je met een creditcard in het buitenland en auto huren of niet? En wat zijn de voordelen en nadelen van een reiskrediet? Je vindt de antwoorden in deze Reistips-Special.