Verdanov » Specials » Rendement spaarrekening

Tips voor een hoger spaarrendement

Tips voor een hoger spaarrendement Waar vind ik de hoogste spaarrente? Komt er een negatieve rente voor alle spaarders? Dat zijn maar enkele van de vragen die de gemiddelde spaarder bezighouden. Vooral bij een financieel-economische crisis is de doorsnee spaarder extra voorzichtig als het gaat om de keuze van een geschikte spaarbank. Welke tips kunnen zoal van pas komen om een optimaal rendement voor je spaargeld te verkrijgen?

Veilig sparen

Een essentieel kenmerk van sparen is dat je je geld rente wilt laten opleveren, en dit in alle veiligheid. In plaats van je geld cash te bewaren vertrouw je het toe aan je bankier. Die moet erover waken dat de veiligheid van je spaargeld gegarandeerd is. In ruil daarvoor krijg je een rente op je kapitaal, waardoor het interessant is om te sparen. Die spaarrente is sinds het uitbreken van de financieel-economische crisis van 2008 al meerdere malen onder druk komen te staan. Spaarrentes zijn sindsdien drastisch gedaald waardoor je haast met een vergrootglas moet speuren naar een mooi rendement op je spaarrekening.

Spaarrendement berekenen

Tengevolge van de gedaalde spaarrentes gaan spaarders meer en meer moeite doen om spaarrekeningen te vinden die nog een degelijke rente opleveren. Je vindt dan ook veel websites op het internet waar je kan uitrekenen hoeveel jouw spaarkapitaal bij een bepaalde bank zal opleveren binnen een welbepaalde termijn. In deze Special vind je alvast tips voor dergelijke calculators en andere voor spaarders interessante websites, bijvoorbeeld om een antwoord te vinden op de vraag: Waar vind ik de hoogste spaarrente?.

Dalende spaarrentes

De evolutie van dalende spaarrentes gaat al zover dat sinds 2014 sommige banken een negatieve rente opleggen voor grote vermogens. Als zij hun spaargeld (boven een bepaald bedrag) bij de bank plaatsen dan zullen ze daarvoor geen rente ontvangen maar wel kosten moeten betalen. Dit is een negatieve trend die lijkt te zijn ingezet en wel eens een voorbode kunnen zijn voor alle spaarders. Moet de spaarder zich zorgen maken over een nulrente? In deze Special meer uitleg, aangevuld met de afweging tussen de voordelen en nadelen van de spaarrekening, met name veiligheid en rendement. Want hoedanook is de spaarrekening nog steeds het veiligste financiële product en daarom laten veel mensen nog gewoon hun spaargeld staan, ondanks de bedroevend lage rente.
Sparen: is het beter om je geld onder de matras te bewaren?

Sparen: is het beter om je geld onder de matras te bewaren?

Is sparen eigenlijk nog wel aantrekkelijk, nu de spaarrentes zo laag zijn en de inflatie zo hoog? Dat is de vraag die veel spaarders zich stellen, zeker na de problemen rond de redding van de banken i…
Gepubliceerd door Verdanov op 22-11-2014, laatst gewijzigd op 24-05-2018. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.