Verdanov » Specials » Succesvol dieten

Tips voor een succesvol dieet

Tips voor een succesvol dieet Een dieet beginnen is vrij eenvoudig maar het volhouden is nog wat anders. Veel mensen met overgewicht beginnen met goede moed aan een dieet maar geven het snel weer op. Toch zijn er manieren om op een gezonde én efficiënte manier gewicht te verliezen. Het verschil inzien tussen eten omdat je iets lekker vindt en eten omdat je honger hebt kan daarbij nuttig zijn. Hoe kan je succesvol afslanken en diëten? En vooral: hoe kan je een goed gewicht bewaren eens je op een succesvolle manier bent afgeslankt?

Teveel eten

Een van de onrechtstreekse gevolgen van de welvaart in onze maatschappij is overgewicht. Door het gestegen niveau van de algemene gezondheidsomstandigheden, hygiëne en verbeterde voedingsmiddelen hoeft niemand meer echt honger te lijden. Aan de andere kant zorgt overvloed er ook voor dat sommige mensen teveel gaan eten, gewoon omdat ze het graag lusten en niet om honger tegen te gaan. Teveel lichaamsgewicht hebben lijkt in de eenentwintigste eeuw dan ook een echte welvaartsziekte geworden en afslanken haast een nationale obsessie.

Iedereen op dieet?

Het onderwerp diëten komt zo vaak voor in tijdschriften, televisieprogramma's en reclamecampagnes dat het wel lijkt alsof iedereen er mee bezig is. Hoe kan je succesvol afslanken zonder als een asceet te moeten leven? Dit lijkt een cruciale vraag die tal van mensen bezighoudt die wel gewicht willen verliezen maar tegelijk ook nog van de lekkere dingen des levens willen genieten. Diëten hoeft geen strafkamp te zijn waarbij je aan een superstrenge discipline onderworpen bent, maar toch vergt het een zekere controle over je eetgewoontes en voedingspatroon.

Diëten met succes

De belangrijkste vraag als je gewicht wilt verliezen is: hoe te beginnen met diëten? Wat te eten en wat niet? Wat is het nut van light producten? Light producten zijn in de medische wereld onderhevig geweest aan tal van controverses. In deze Special wordt duidelijkheid geschept over het nut ervan, aangevuld met tips om op een gezonde manier gewicht af te vallen. Ook het belang van psychologische en mentale kracht krijgt bijzondere aandacht, want het belang van doorzettingsvermogen is niet te onderschatten bij succesvol diëten. Met één zwak moment kan je hele dieet in het gedrang komen en alle gedane moeite tevergeefs zijn.
Eetbuien of vreetbuien: ontstaan, oorzaken & emoties

Eetbuien of vreetbuien: ontstaan, oorzaken & emoties

Mensen die zich in een emotionele bui plots en ongecontroleerd op lekkernijen storten: in de moderne samenleving gebeurt het meer en meer, alle goede bedoelingen van diëten en gezondheidsvoorschriften…
Je lichaam detoxen: voordelen & nadelen van een detox dieet

Je lichaam detoxen: voordelen & nadelen van een detox dieet

Een van de meest spraakmakende diëten sinds het begin van de eenentwinitgste eeuw is het detox dieet. Dit dieet wordt onder meer gekenmerkt door een ontgifting van je lichaam. Door te detoxen ga je gi…
Afvallen met pillen: werking & soorten afslankpillen

Afvallen met pillen: werking & soorten afslankpillen

Jarenlang diëten en slechts af en toe enkele kilo’s kwijtspelen, om ze daarna toch weer aan te komen: het is voor velen een frustrerende aangelegenheid. Een dieet volgen om af te vallen vereist dan oo…
Gepubliceerd door Verdanov op 28-01-2015, laatst gewijzigd op 04-05-2018. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.