Verdanov » Specials » Thailand reizen

Thailand reizen: toeristische tips en bezienswaardigheden

Thailand reizen: toeristische tips en bezienswaardigheden Op reis gaan naar Thailand is voor veel vakantiegangers een droom. Thailand staat bekend om haar wondermooie natuur en haar fascinerende cultuur, maar misschien nog het meest om de charme van haar vriendelijke bevolking. Reizen doorheen Thailand is voor veel toeristen dan ook een ware belevenis. Het klimaat is er zonnig en warm en de bezienswaardigheden zijn een must voor elke cultuurliefhebber. In deze Special vind je alvast een handig overzicht van toeristische tips voor wie wil reizen naar Thailand.

Thailand: het land van de glimlach

Een reis naar Thailand is voor tal van westerlingen een onvergetelijk avontuur. De pracht en praal van de Thaise cultuur zorgen samen met een imponerende natuur voor een beklijvende indruk bij de toerist. Voor sommigen betekent een vakantie naar of rondreis in Thailand zelfs een ware mijlpaal in hun leven. Niet zelden komen toeristen onder de indruk komen van de zachte, goedlachse bevolking en het zonnige, zorgeloze klimaat. Het is dan ook geen toeval dat Thailand "het land van de glimlach" genoemd wordt.

Thailand: klimaat en beste reistijd

Als Nederlander of Belg ben je natuurlijk niet gewoon om in een warm klimaat te vertoeven. Toch zal het snel en makkelijk wennen zijn want het Thaise klimaat is heerlijk. Dit land in Zuid-Oost-Azië land heeft een tropisch klimaat met hoge temperaturen en een regenseizoen. Als je voor het eerst naar Thailand gaat is het raadzaam om goed te bekijken welke periode van het jaar voor jou de beste reistijd is. In deze Thailand Reizen-Special vind je hierover meer uitleg.

Reisdocumenten en inentingen voor Thailand reizen

Als reiziger denk je natuurlijk in de eerste plaats aan de dingen die je wilt gaan bezoeken, maar ook de meer praktische dingen mag je niet uit het oog verliezen. Hierbij moet je zorgen dat al je papieren in orde zijn om in Thailand te kunnen verblijven, en is het eventueel ook nuttig om een aangepaste ziekte- en reisverzekering af te sluiten. Ook een goede voorbereiding op het vlak van vaccinaties tegen mogelijke ziekten is aangeraden. Welke reisdocumenten (paspoort en visa's) je nodig hebt voor Thailand, vind je in deze Thailand Reizen-Special.

Toeristische tips voor Thailand vakanties

In deze Thailand Reizen-Special wordt ook aandacht besteed aan de bezienswaardigheden die Thailand rijk is. De dingen die je niet mag missen zijn onder meer de hoofdstad Bangkok, het adembenemende eiland Ko Samui en de historische stad Sukhothai. Voorts worden nog enkele reistips gegeven die elke toerist van pas kan komen bij een vakantie in Thailand. Maar in de eerste plaats zal je natuurlijk willen weten waar je goedkope vliegtickets kan krijgen voor dit prachtige land. Deze Special geeft je de antwoorden.

Thailand: natuur, cultuur en charme

Waar het vooral de Thaise natuur en cultuur zullen zijn die je zullen verbazen, is het allicht toch de charme van de lokale bevolking die het meest zal bijblijven. De Thai zijn over het algemeen een zachtaardig, ontspannen volkje die vrij positief in het leven staan. Het feit dat 95 procent van de bevolking het boeddhisme aanhangt heeft hier ongetwijfeld mee te maken.