Verdanov » Specials » Vakantietips
Nuttige info en tips over geld, economie en gezondheid

Op reis: tips voor een geslaagde vakantie

Op reis: tips voor een geslaagde vakantie Op vakantie vertrekken is vaak een welverdiende beloning voor een jaar lang werken of naar school gaan. Zowat iedereen kijkt dan ook uit naar een deugddoende reis naar een zonnige vakantiebestemming. Je reserveert een hotel, je huurt een appartement of gaat als "backpacker" op avontuur. Als je op reis gaat is het altijd handig om goed verzekerd te zijn en om enkele nuttige geneesmiddelen in de reiskoffer te hebben. In deze Special vind je enkele handige vakantietips.

Op reis ondanks de crisis

Ook al is het al crisis wat de klok slaat, mensen spenderen nog steeds geld aan vakanties. Vakanties zijn immers een belangrijk tussendoortje in een druk jaar op school of op werk, en betekenen vaak niet alleen een fysiek maar ook een mentaal rustpunt. Veel mensen kunnen het zich dan ook moeilijk voorstellen om een jaar over te slaan en tijdens de zomervakantie thuis te blijven. Om toch maar die reis te kunnen maken in de zomervakantie kan je wat extra geld opzij zetten of zelfs geld lenen.

Hotel, appartement of avontuur?

De meest klassieke manier om op reis te gaan is om eenvoudigweg een hotel te reserveren voor de hele duur van je verblijf. Je kan een volledige reisformule boeken via het reisagentschap, waarbij zowel het hotel als je vliegtickets inbegrepen zijn. In dat geval spreekt men van de populaire allinclusive vakantie, waarbij je zelden of nooit voor verrassingen komt te staan als het gaat om het totale kostenplaatje. Wie het minder georganiseerd wil doen, huurt een appartement of vakantiewoning en geniet van daaruit van zijn vakantie. Anderen kiezen voor het echte avontuur en gaan op backpack-vakantie.

Gezond blijven in de vakantie

Een vakantie komt vaak neer op het ontdekken van een ander klimaat, van een andere cultuur en van andere eetgewoonten. Dit kan tot gevolg hebben dat je gezondheid er nadelen van ondervindt, denk bijvoorbeeld aan de vaak voorkomende reizigersdiarree. Om je vakantie niet volledig te laten verknoeien is het handig om je hier degelijk op voor te bereiden en de nodige voorzorgsmaatregelen in acht te nemen, denk bijvoorbeeld aan het meedragen van nuttige geneesmiddelen. Je wilt het je achteraf niet beklagen dat je exotische vakantie helemaal in het water is gevallen doordat je niet hebt opgelet bij het eten van bepaald voedsel. Wat moet er allemaal in je reisapotheek? Je vindt het antwoord in deze Special.

Goed verzekerd op reis

Op reis kan je ingepalmd worden door een onbezorgd vakantiegevoel, dat soms misleidend kan zijn. Want ook op een paradijselijke vakantiebestemming kan er van alles mislopen. Daarom is het goed om een degelijke reisverzekering af te sluiten. In deze Vakantietips-Special vind je alvast enkele nuttige tips voor het afsluiten van een goede reisverzekering voor je vakantie. Als je goed verzekerd bent, dan kan je zonder zorgen genieten van een welverdiende vakantie.
Autovakantie: tips om 's nachts met de wagen te rijden

Autovakantie: tips om 's nachts met de wagen te rijden

Vertrek je best overdag op reis met de wagen, of toch beter 's nachts? Voorstanders van beide mogelijkheden zullen tal van argumenten aanhalen om hun gelijk te bewijzen. Als je overdag je autovakantie…
All inclusive hotelvakanties: voordelen en nadelen?

All inclusive hotelvakanties: voordelen en nadelen?

Sommigen houden er helemaal niet van, anderen vinden het helemaal geweldig: all inclusive hotels. All inclusive hotelvakanties hebben voor- en tegenstanders. Voorstanders spreken enthousiast over het…
Creditcards: voordelen van een creditcard op reis

Creditcards: voordelen van een creditcard op reis

Het gebruik van creditcards is sinds het begin van de eenentwintigste eeuw enorm toegenomen. Waar een creditcard voorheen vooral een attribuut was voor welgestelde mensen, is het geëvolueerd naar een…
Reisapotheek: welke medicijnen meenemen op vakantie?

Reisapotheek: welke medicijnen meenemen op vakantie?

Op reis gaan is vaak een belevenis waar je al lange tijd naar uitgekeken hebt. Om je vakantie niet door ziekte of andere fysieke problemen te laten verpesten, is het noodzakelijk dat je een goede reis…
Gepubliceerd door Verdanov op 08-02-2014, laatst gewijzigd op 09-12-2015. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!