Verdanov » Specials » Vastgoed belgie

Tips om te investeren in Belgisch vastgoed

Tips om te investeren in Belgisch vastgoed België is een land dat de meest uiteenlopende investeringsmogelijkheden biedt als het gaat om vastgoed. Vastgoed is er te koop in de vorm van appartementen met zeezicht, stadsappartementen, huizen, villa's en bungalows. Niet alleen de Vlaamse kust, maar ook het binnenland en de rustige Ardennen hebben groot potentieel op het vlak van vastgoed. In deze Special een overzicht van wat er zoal te koop is aan vastgoed in België, en tips om te investeren in dit kleine maar leuke land.

Belgisch vastgoed

België geldt al jarenlang als een interessante verblijfplaats voor welgestelde Nederlanders, onder meer omwille van de fiscale voordelen die dat kan opleveren. Maar los van financiële redenen is België op zich een uitermate fascinerend land op het vlak van vastgoed. Vastgoed in België bestaat uit een brede waaier van investeringsmogelijkheden, gaande van vakantieappartementen tot villa's, studio's en rijhuizen. Dit kleine landje tussen Noordzee en Ardennen beschikt over een groot potentieel aan vastgoedinvesteringen die we in deze Special op een rijtje zetten.

Appartement met zeezicht

De Noordzee en de Ardennen vormen de twee belangrijkste regio's als het aankomt op vakantie. Vakantieappartementen zijn te koop aan de zestig kilometer lange Vlaamse kustlijn, van De Panne tot Knokke-Heist. Knokke-Heist is zowat de top als het gaat om de prijsklasse en de kwaliteit. Voor een appartement met zeezicht betaal je natuurlijk nog een beetje meer. Verder zijn er voor de vastgoedbelegger ook nog interessante kuststeden als Oostende, Nieuwpoort en het pittoreske Brugge om een investering te wagen. De Ardennen zijn dan weer meer iets voor de investeerder die houdt van natuur en rust. Een bungalow in de Ardennen is al mogelijk vanaf een relatief klein bedrag.

Vastgoed in Belgische steden

Aantrekkelijke steden om in te investeren zijn legio in België. Vaak kom je op je reis doorheen dit land onverwacht op de meest gezellige plekjes terecht. Naast drukke steden zoals Brussel en Antwerpen vind je ook leuke, afwisselende provinciesteden die rustig gelegen zijn aan de rand van een natuurgebied. Op dat vlak kan je echte pareltjes van huizen en villa's vinden in Belgisch-Limburg, het Maasland en de Kempen (het gebied dat zich uitstrekt van Noord-Limburg tot de provincie Antwerpen). In deze Belgisch Vastgoed-Special vind je een overzicht van enkele interessante vastgoedprojecten, aangevuld met nuttige tips.