Verdanov » Specials » Wijntips

Wijn kopen: tips bij het kiezen en bewaren van wijn

Wijn kopen: tips bij het kiezen en bewaren van wijn Wijn heeft sinds mensenheugenis een bijklank van vertier, van feestjes en van het goede leven. Wie wijn zegt, zegt genieten van het leven en kleur geven aan donkere winteravonden. Als je meer over deze godendrank te weten wilt komen dan kan het interessant zijn om een wijncursus te gaan volgen. Daarin leer je onder meer hoe je goede wijnen kan herkennen en hoe je wijn moet bewaren. Welke tips kunnen je helpen om op de juiste wijze wijn te kiezen en te bewaren?

Wijn drinken is genieten

Een goed glas wijn is nooit weg: al is het om iets te vieren of om gewoon eens rustig te genieten, het drinken van een glaasje wijn zal onmiddellijk kleur geven aan het moment. Waar sommigen wachten om een fles wijn te kraken tot er weer een feest aanbreekt, twijfelen anderen niet om op het even welke dag eens lekker te genieten van deze godendrank. Wijn spreekt al eeuwen tot de verbeelding van volkeren wereldwijd en niet voor niets noemde de Engelse auteur Robert Louis Stevenson wijn "bottled poetry" (gebottelde poëzie).

Wijn kopen

Voor de man in de straat staat wijn nog vaak voor iets elitairs of iets voor de rijkere medemens. Vaak ligt dit aan de kostprijs en aan een bepaalde traditie van wijn als drank voor feestjes. Maar tegenwoordig zijn er in de winkel ook vrij goede wijnen te vinden die je aan een schappelijke prijs kan kopen. Een goede wijn hoeft niet altijd peperduur te zijn, hoewel het wel zo is dat voor uitzonderlijk goede wijnen relatief veel geld moet betaald worden. Voordat je wijn wilt gaan kopen is het raadzaam om op enkele dingen te letten. In deze Special vind je alvast enkele interessante wijntips.

Wijnkelder

Wie van plan is om zijn kennis op het vlak van wijn bij te schaven kan beginnen met informatie op te zoeken op het internet of met het volgen van een wijncursus. In zo een cursus worden je de fijne kneepjes van het vak geleerd om een goede van een minder goede of zelfs een slechte wijn te onderscheiden. Naargelang je je kennis uitbreidt zal ongetwijfeld de verleiding ontstaan om je wijncollectie uit te breiden en er meer geld aan te besteden. Eventueel zal je zelfs de mogelijkheid overwegen van het aanleggen van een wijnkelder in je huis waardoor je wijn op een uitstekende manier kan bewaren.

Wijn als belegging

Met de economische crisis van 2008 zijn meer en meer beleggers gaan uitkijken naar manieren om hun geld in veilige vluchthavens te investeren. Opvallend is dat sindsdien beleggen in kunst en beleggen in wijn een stuk populairder is geworden bij de grote investeerders. Wijn bezit intrinsieke waarde die wereldwijd erkend wordt, net als goud. Op dat vlak is het een roerend goed met tastbare waarde en dit in tegenstelling tot volatiele aandelen op de beurs.
Alcohol drinken met mate: wat zijn de mogelijke voordelen?

Alcohol drinken met mate: wat zijn de mogelijke voordelen?

Alcohol is in de samenleving een algemeen aanvaard middel om te relaxen, te ontspannen en te genieten van het leven. Bier, wijn en cocktails zijn dan ook vaak genuttigde alcoholische dranken op social…
Gepubliceerd door Verdanov op 31-01-2014, laatst gewijzigd op 04-05-2018. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.