Verdanov » Specials » Creditcards

Tips bij het aanvragen, kiezen en opzeggen van creditcards

Tips bij het aanvragen, kiezen en opzeggen van creditcards Creditcards zijn een uiterst handig middel om betalingen te doen, vermits je kan beschikken over een vastgelegd krediet. Met de creditcard kan je op een praktische manier financiële transacties doen, zoals de rekening betalen in hotels en restaurants overal ter wereld. Ook online dingen kopen kan voordelig zijn als je hiervoor je kredietkaart gebruikt. Bovendien worden er aan de creditcard vaak extra voordelen gekoppeld, zoals onder meer een reisverzekering. Welke tips kunnen nuttig zijn bij de keuze van een creditcard, en hoe kan je een kredietkaart opzeggen?

Soorten creditcards

In deze Creditcards-special vind je in de eerste plaats info over de verschillende soorten kredietkaarten, gaande van de klassieke kredietkaart tot de studentenkredietkaart. Hierbij worden de kenmerken en de bijzonderheden van die creditcards besproken. Hoe meer je voor je creditcard betaalt, hoe meer voordelen en mogelijkheden er aan verbonden zullen zijn.

Prepaid creditcard

Voorts worden enkele soorten kredietkaarten in het bijzonder besproken, zoals onder meer de prepaid creditcard. Hierbij komen de voordelen en de nadelen aan bod. Ook de kredietkaarten van enkele bekende banken worden onder de loep genomen. De bij het grote publiek meest bekende creditcards zijn Visa, Mastercard en American Express (ook wel Amex genoemd).

Fraude met creditcards

Het toenemende succes van kredietkaarten heeft er voor gezorgd dat er ook meer mee gefraudeerd wordt. De onschuldige kredietkaartgebruiker loopt dan ook gevaar om het slachtoffer te worden van kredietkaartfraude als hij of zij zich niet aan enkele veiligheidsvoorschriften houdt. Daarom kan je in deze Creditcards-special terecht voor enkele nuttige tips als je op een veilige manier met de creditcard wilt betalen.

Hoe een creditcard opzeggen?

Je hoort wel eens het advies dat je je creditcard beter stukknipt om uit de schulden te blijven. In deze special wordt extra stil gestaan bij dit idee en de voordelen en nadelen ervan worden uitvoerig behandeld. Tegelijk worden tips gegeven om een voorbeeldbrief op te stellen waarmee je je creditcard kunt opzeggen.
Creditcard geweigerd: wat zijn de redenen van de weigering?

Creditcard geweigerd: wat zijn de redenen van de weigering?

Stel je hebt geen cash geld op zak en je wilt een betaling voldoen met je creditcard. Je steekt je kaart in het betaalapparaat, tikt je pincode in maar je krijgt de teleurstellende boodschap dat je cr…
Prepaid creditcard: voordelen & nadelen van prepaid credit

Prepaid creditcard: voordelen & nadelen van prepaid credit

De prepaid creditcard is vooral geschikt voor mensen die geen klassieke creditcard toegekend krijgen. Vaak gaat het om mensen die door de bank niet meer als kredietwaardig worden gezien, of mensen die…
Kredietkaart stopzetten: hoe kan je je creditcard opzeggen?

Kredietkaart stopzetten: hoe kan je je creditcard opzeggen?

Een creditcard is een handig betaalinstrument om wereldwijd te betalen, ook al is je saldo op het moment van betaling ontoereikend. Maar creditcards hebben al te vaak geleid tot schulden doordat mense…
Creditcard opzeggen met een opzegbrief: voorbeeldbrief

Creditcard opzeggen met een opzegbrief: voorbeeldbrief

Creditcards zijn een erg praktisch middel om altijd en overal makkelijk te kunnen betalen. Zelfs al je saldo ontoereikend is kan je via je creditcard aan je betaalverplichtingen voldoen. Maar als je n…
Gepubliceerd door Verdanov op 22-06-2010, laatst gewijzigd op 09-11-2020. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
  • www.creditcardoverzicht.com
  • www.kredietkaartvergelijking.be
  • www.creditcardvergelijking.nl
  • www.creditcard-vergelijk.be
  • www.welkecreditcard.nl