Verdanov » Specials » Handaandoeningen behandelen

Tips bij de behandeling van problemen aan de handen

Tips bij de behandeling van problemen aan de handen Last hebben van droge huid aan de handen, of van koude winterhanden: het is bijzonder vervelend. Net omdat je je handen voortdurend voor allerlei activiteiten gebruikt is het vaak niet eenvoudig om het probleem aan te pakken. Zo moet je bijvoorbeeld opletten dat je je handen niet wast als je net een verzachtende handcrème of talkpoeder hebt aangebracht. Welke tips kunnen helpen bij de behandeling van droge, koude of klamme handen?

Irritaties aan de handen

Handen vormen typische lichaamsdelen waarvan je het belang pas echt gaat inzien als je er een probleem aan hebt. Bepaalde vervelende dingen zoals last hebben van zweterige handen, of het grootste deel van het jaar geteisterd worden door koude handen, kunnen een erg vervelende invloed uitoefenen op je dagelijkse activiteiten. In deze moderne tijden waarin alsmaar meer mensen kantoorwerk doen en daarbij een toetsenbord gebruiken, kunnen irritaties aan de handen een obstakel vormen om courante taken te verrichten.

Zweethanden en stress

Maar niet alleen op professioneel vlak kunnen handaandoeningen vervelend zijn. Ook in je vrije tijd, wanneer je op het touchscreen van je smartphone wilt "swipen", of mensen een hand geeft bij het leggen van sociale contacten kunnen koude, droge of klamme handen irritaties veroorzaken. In het geval van klamme handen wordt vaak verwezen naar de psychologische oorzaak die ermee gepaard gaat, namelijk een soort van sociale onzekerheid, stress of angst. In deze Handaandoeningen-Special wordt onder meer uitleg gegeven over in hoeverre klamme handen een psychologisch verschijnsel is.

Droge en koude handen

Wat de oorzaken ook zijn, als je last hebt van een irritatie aan de handen, dan moet je er zo goed en zo kwaad als het kan mee omgaan. Dat is niet zo makkelijk als het lijkt. Je doet voortdurend wel iets met je handen, je grijpt iets vast, je geeft iemand een hand of je doet je kleren aan. Als je last hebt van droge handen en je smeert bijvoorbeeld handcrème dan is het zaak om die crème zo goed en zo lang mogelijk te laten inwerken. In deze Special in verband met irritaties aan de handen vind je meer uitleg over hoe je droge handen, zweethanden en koude handen kan bestrijden. Welke handgel gebruiken? Hebben handschoenen echt zin tegen koude handen? Of nog: hoe nuttig is talkpoeder?
Wat te doen tegen zweethanden? Tips bij klamme handen

Wat te doen tegen zweethanden? Tips bij klamme handen

Heb jij ook vaak last van die vervelende zweethanden? Dan weet je dat zweethanden vooral in sociale situaties erg irritant zijn. Vaak leidt dit fenomeen tot bijkomende symptomen zoals stress, psycholo…
Gepubliceerd door Verdanov op 23-02-2015, laatst gewijzigd op 13-05-2018. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.