Verdanov » Specials » Lichaam ontgiften

Tips om je lichaam te zuiveren en te detoxen

Tips om je lichaam te zuiveren en te detoxen Stel je hebt je eens lekker laten gaan tijdens de eindejaarsfeesten: teveel eten, teveel alcohol en teveel zoetigheden. Je lichaam voelt zwaar en moe aan en je slaagt er maar niet in om je weer fit te voelen. Op zo een moment kan het raadzaam zijn om je lichaam eens goed te ontgiften. Ontgiften betekent dat je je lijf ontdoet van schadelijke, toxische stoffen die zich hebben opgestapeld. Het is vooral de reiniging van de lever die op dat vlak voor een positief effect op je conditie kan zorgen. Bovendien kan je via een detox dieet tegelijkertijd gewicht verliezen. Je lichaam zuiveren en reinigen kan onder meer via een sappenkuur en via een aangepast voedingspatroon, waarbij vetten en toxische stoffen vermeden worden. Maar ook voedingssupplementen kunnen hierbij een rol spelen. Welke tips kunnen zoal nuttig zijn om je lichaam te zuiveren en te detoxen?

Lichaam ontgiften

Ontgiften is een term die na de eeuwwisseling een opgang heeft gemaakt, vooral omwille van het stijgend aantal mensen met overgewicht en de toenemende bezorgdheid van de moderne mens om zijn gezondheid. Via een ontgifting van het lichaam, met andere woorden een verwijdering van overbodige stoffen, probeer je je lichaam te ontdoen van ballast. Tegelijkertijd kan je op die manier gewicht verliezen én gezonder worden. Men spreekt in dat geval ook wel van "detoxen" en een "detox dieet": letterlijk betekent dit ont-giften. In deze Special wordt er dieper ingegaan op de voor- en nadelen van zo 'n detox dieet. Maar ook wie geen last heeft van overgewicht kan gebaat zijn met een ontgifting van het lichaam. Het zuiveren van lijf en leden heeft immers tal van troeven voor de gezondheid.

Detoxen: veel voordelen

Via een ontgifting kan je schadelijke stoffen effectiever helpen afvoeren, waardoor je weerstand gaat vergroten en de kans op ziektes dus kleiner wordt. Je huid zal er beter gaan uitzien, wat zijn uitwerking zal hebben op de perceptie van jouw persoonlijkheid en uiterlijk door anderen. "Je ziet er goed uit" is een compliment dat altijd deugd doet, wie je ook bent. Tegelijk zal je lichaam beter kunnen ontspannen als het gezonder en zuiverder is, waardoor de kans op stress ook weer kleiner wordt. Allemaal voordelen dus die aantonen dat ontgifting van het lichaam zeker aan te raden is voor wie zichzelf eens de kans wil geven om de batterijen op te laden.

Lichaam zuiveren: tips

Het hoeft niet gezegd dat een gezonder lichaam zijn invloed uitoefent op de geest. Een balans tussen deze twee is iets dat makkelijker bereikt kan worden na een degelijke ontgifting. Maar hoe ga je dan te werk om je lichaam te ontgiften? Moet je allerlei rare sapjes drinken die eigenlijk naar niks smaken of is veel water drinken voldoende? In deze Special vind je uitgebreide info en tal van tips om je lichaam te ontdoen van schadelijke stoffen die zich dreigen op te hopen in je lichaam, gaande van teveel alcohol tot teveel vetstoffen. Naast een uitgebreide sappenkuur kan ook het klassieke citroensap erg effectief zijn om het lichaam te zuiveren, net als het nemen van voedingssupplementen die helpen om de lever te reinigen. Want het is de lever die als zuiveringsstation in het lichaam een cruciale rol speelt om toxische stoffen te verwerken.
Alcoholloze maand: lever en lichaam ontgiften van alcohol

Alcoholloze maand: lever en lichaam ontgiften van alcohol

Alcoholische dranken zijn onlosmakelijk verbonden met gezelligheid, feestjes en vieringen. Vooral tijdens de eindejaarsperiode neemt alcohol een belangrijke plaats in, denk aan het vieren van kerstmis…
Lever ondersteunen met voeding & supplementen: tips

Lever ondersteunen met voeding & supplementen: tips

Leverproblemen kunnen jarenlang sluimeren en dan plots aan de oppervlakte komen bij een leveraandoening. Het opvallende bij leveraandoeningen is dus dat je niet altijd weet dat er sprake is van een pr…
Je lichaam detoxen: voordelen & nadelen van een detox dieet

Je lichaam detoxen: voordelen & nadelen van een detox dieet

Een van de meest spraakmakende diëten sinds het begin van de eenentwinitgste eeuw is het detox dieet. Dit dieet wordt onder meer gekenmerkt door een ontgifting van je lichaam. Door te detoxen ga je gi…
Gepubliceerd door Verdanov op 04-05-2015, laatst gewijzigd op 04-05-2018. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.