Verdanov » Specials » Vastgoed verhuren

Tips bij de verhuur van onroerend goed

Tips bij de verhuur van onroerend goed Vastgoed verhuren kan een goede manier zijn om een passief inkomen te verwerven. De verhuur van een appartement of een huis kan je aardige maandelijkse huurinkomsten opleveren. Maar ook "bescheidener" vastgoed zoals studentenkamers of een garagebox kan interessant zijn om te verhuren. Verhuren is echter niet iets waar je zomaar aan begint. In deze Special vind je nuttige tips en lijstjes om rekening mee te houden voordat je jezelf op het pad van de verhuur van onroerend goed begeeft.

Verhuren: alleen voor rijke huiseigenaars?

Dat verhuren niet iets hoeft te zijn voor steenrijke huiseigenaars, is iets wat vaak vergeten wordt. Sinds de crisis het beleggen in aandelen meer en meer in opspraak bracht ging een toenemend aantal mensen op zoek naar andere beleggingsmogelijkheden. Beleggen in vastgoed met als doel inkomsten uit verhuur binnen te halen is een van die mogelijkheden. En ook de man in de straat, of met andere woorden de bescheiden belegger, kreeg meer interesse in verhuur van vastgoed zoals appartementen.

Verhuren met beperkt investeerbudget

Ook met een bescheiden budget kan je de ambitie hebben om inkomsten te halen uit de verhuur van onroerend goed. Uiteraard ga je je dan niet kunnen richten op de hoogste prijsregionen van de vastgoedmarkt, maar eerder op het "kleinere" onroerend goed. Denk bijvoorbeeld aan de verhuur van studio's, kleine appartementen, studentenkamers of een garagebox. Vooral deze laatste optie kan een erg interessante belegging zijn met een mooi potentieel rendement.

Verhuur vastgoed: passief inkomen

Een onroerend goed verhuren kan erg interessante maandelijkse inkomsten opleveren. Wel moet je er dan voor zorgen dat je woning of pand voortdurend huurders aantrekt zodat je zo weinig mogelijk lacunes hebt in je huurinkomsten. Maar tegelijk mag je niet vergeten dat de verantwoordelijkheid van het verhuren van een woning ook veel kopzorgen kan opleveren. Daarom is het zaak om op voorhand een lijstje te maken met alle criteria, verplichtingen en regels waar je mee moet rekening houden. In deze Vastgoed Verhuren-Special vind je alvast nuttige tips in verband met de verhuur van woningen.
Garagebox kopen om te verhuren: voordelen & nadelen

Garagebox kopen om te verhuren: voordelen & nadelen

Als spaarrekeningen minder en minder spaarrente opbrengen gaan mensen uitkijken naar investeringen met een interessanter rendement. Een van de mogelijke beleggingen is de aankoop van een garagebox met…
Gepubliceerd door Verdanov op 05-06-2014, laatst gewijzigd op 08-06-2015. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
  • http://www.immoweb.be/nl/batir-renover/article/immowebgids:-hoe-je-woning-verhuren-in-7-stappen